Menu


20 most expensive cat breeds - Οι πιο ακριβες γατες του κοσμου!
Από περιέργεια θέλαμε να μάθουμε πόσο κοστίζουν οι πιο ακριβές φυλές γάτας και τα αποτελέσματα μας εντυπωσίασαν. Σας παρουσιάζουμε τις τιμές των πιο εξωτικών εκπροσώπων του κόσμου της γάτας.
Γάτα Νορβηγικού Δάσους
1
Οι πρόγονοι αυτής της γάτας είχαν εξημερωθεί από τους Βίκινγκς πριν από 2000 χρόνια. Χαριτωμένες και μακρύτριχες, αυτές οι γάτες μπορούν να αντέξουν το δυνατό κρύο και είναι εξαιρετικές κυνηγοί. Η τιμή για ένα γατάκι κυμαίνεται από 600 έως 3.000 δολάρια.
Γάτα Ιμαλαΐων
2

Αυτή η φυλή είναι μοιάζει πολύ με της Περσίας, αλλά έχει διαφορετικό χρώμα ματιών (μπλε) και το χρώμα στα σημεία που τονίζονται (κεφάλι, πόδια, αυτιά και ουρά) είναι πιο σκούρα. Αυτή η φυλή αναπτύχθηκε το 1950 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι γάτες Ιμαλαΐων είναι στοργικές, υπάκουες και φιλικές με ήρεμο χαρακτήρα. Ένα γατάκι αυτής της φυλής θα κοστίσει 500 – 1300 δολάρια.
Σκωτσέζικη γάτα Φολντ
3

Η γάτα της Σκωτίας μπορεί να έχει όλα τα χρώματα και ραβδώσεις και χρώμα ματιών αλλά πάντα πρέπει να υπάρχουν τα πελώρια αθώα εκφραστικά μάτια , η χαληλής ένταση φωνή και τα σπαστά μικρά αυτιά. Είναι μια γεροδεμένη γάτα, κοινωνική και αθόρυβη χωρίς εξάρσεις και ζημιές με ήρεμη και προσεκτική συμπεριφορά. Ένα γατάκι κοστίζει από 200-1500 δολάρια.
Γάτα Peterbald
4

Πρόκειται για μια νέα ράτσα από τη Ρωσία η οποία είναι άτριχη και γεννήθηκε το 1994 μετά από πειραματική διασταύρωση ενός αρσενικού Don Hairless και μιας θηλυκιάς Oriental Shorthair στην Αγ. Πετρούπολη. Η φυλή αυτή έχει μαλακό χαρακτήρα, είναι έξυπνη και ενεργητική. Ένα γατάκι κοστίζει 400-1.200 δολάρια.
Αιγυπτιακή γάτα Μάου
5

Η αιγυπτιακή Μάου είναι μια μικρόσωμη ράτσα γάτας με κοντό τρίχωμα. Είναι μία από τις λίγες φυσικές φυλές των εξημερωμένων γατών. Οι κηλίδες της Μάου υπάρχουν τόσο στη τρίχα όσο και κάτω, στο δέρμα της. Το βλέμμα της δεν έχει αλλάξει σημαντικά, όπως αποδεικνύεται από έργα τέχνης πάνω από 3.000 ετών. Ένα γατάκι αιγυπτιακής Μάου κοστίζει 500-1.500 δολάρια.
Γάτα Μέιν Κουν
6

Αιλουροειδές τεραστίων διαστάσεων και πραότητας. Αν η Μέιν Κουν (Maine Coon) μπορούσε να επιλέξει ίσως να γεννιόταν σκύλος… Κατάλληλη συντροφιά για γατόφιλους, αλλά και για κυνόφιλους! Η Μέιν Κουν είναι αξιαγάπητη! Ευγενική, καλόκαρδη, ζωηρή και τρυφερή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι είναι γνωστή ως ο «καλόκαρδος γίγαντας». Ένα γατάκι Μέιν Κουν κοστίζει 600-1.500 δολάρια.
Γάτα Λαπέρμ
7

Είναι μία ασυνήθιστη φυλή που έκανε την εμφάνισή της το 1980 στις ΗΠΑ. Εκτός από το κατσαρό τρίχωμα, οι γάτες Λαπέρμ έχουν μία ακόμα ιδιαιτερότητα: είναι υποαλλέργικές και είναι ιδανικές για οικογένειες που πάσχουν από αλλεργίες. Ένα γατάκι αυτής της φυλής κοστίζει 200-2.000 δολάρια.
Ρώσικη Μπλε Γάτα
8

Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς κοντότριχες ράτσες. Εκτός Ρωσίας, έγινε γνωστή το 1893. Όπως πιστεύεται, αυτή η γάτα φέρνει στο σπίτι μεγάλη τύχη. Ένα γατάκι αυτής της φυλής κοστίζει 400-2.000 ευρώ.
Γάτα Σερενγκέτι
9

Θυμίζει γάτα της Βεγγάλης, αλλά έχει μικρά στίγματα που θυμίζει πάνθηρα αλλά φέρεται σαν πιστό σκυλί.Τρυφερή και καλός κυνηγός. Ένα γατάκι αυτής της φυλής κοστίζει 600-2.000 δολάρια.
Γάτα elf
10

Αυτή η πρόσφατη ράτσα γάτας έχει εκτραφεί στις ΗΠΑ το 2006. Το elf (ξωτικό) είναι πολύ φιλικό, έξυπνο, άτακτο, περίεργο και πιστό πλάσμα. Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ένα τέτοιο μοναδικό κατοικίδιο ζώο θα πρέπει να καταβάλει ένα αρκετά μεγάλο ποσό: 2000 δολάρια.
Γάτα Toyger
11

Αυτή η μεγαλόσωμη φυλή χρωματικά μοιάζει με μια τίγρη, και χάρη σε αυτό πήρε και το όνομά της. Ο δημιουργός της φυλής αναφέρει ότι η Toyger ξεκίνησε με σκοπό να εμπνεύσει τους ανθρώπους να νοιάζονται περισσότερο για τη διατήρηση της τίγρης στην άγρια φύση. Ένα τέτοιο γατάκι μπορεί να κοστίσει 500-3000 δολάρια.
Αμερικάνικη γάτα Κερλ
12

Πρόκειται για μια από τις νεαρότερες φυλές και ξεχωρίζει από τα στριφογυριστά αυτιά της. Η πρώτη γάτα της φυλής αυτής λέγεται ότι εμφανίστηκε μόνη της στο κατώφλι ενός ζευγαριού στο Λέιγουντ στην Καλιφόρνια τον Ιούνιο του 1981. Πιστεύεται ότι η συγκεκριμένη ράτσα προέκυψε από τυχαία διασταύρωση. Κοστίζει 1.000-3.000 δολάρια.
Γάτα Βεγγάλης
13

Μοιάζει λίγο με την ασιατική λεοπάρδαλη (μια μικρή αγριόγατα, όχι τη μεγάλη της Αφρικής) και η πρώτη εκτροφή έγινε στην Αμερική το 1963. Ένα γατάκι κοστίζει 1.000-4.000 δολάρια.
Γάτα Σαφάρι
14

Αυτή η σπάνια ράτσα δημιουργήθηκε με τη μείξη μιας απλής κατοικίδιας γάτας με την Νοτιοαφρικάνικη αγριόγατα Geoffroy. Οι πρώτοι εκπρόσωποι της φυλής εκτράφηκαν στις ΗΠΑ το 1970 για να μελετήσουν τη λευχαιμία. Το βάρος μιας ενήλικης γάτας φτάνει κατά μέσο όρο τα 11 κιλά. Ένα γατάκι αυτής της φυλής κοστίζει 4.000-8.000 δολάρια.
Γάτα Khao Manee
15

Η συγκεκριμένη ράτσα έχει λευκό σώμα και μάτια διαφορετικού χρώματος. Θεωρείται σύμβολο τύχης, πλούτου και ευημερίας. Ένα τέτοιο γατάκι κοστίζει 7.000-10.000 δολάρια.
Γάτα Chausie

16

Μια γάτα που μοιάζει με κούγκαρ και φέρεται σαν κούγκαρ. Αρκετά νευρική αλλά απίθανη κυνηγός. Κυνηγά οτιδήποτε, από ποντικούς έως μύγες.Σε κίνηση 24 ώρες το 24ωρο. Τρώει μόνο κρέας , βγαίνει έξω και με λουρί. Γατάκι αυτής της φυλής κοστίζει 8.000-10.000 δολάρια.
Γάτα Καρακάλ
17

Το καρακάλ βρίσκεται σε κίνδυνο εξαφάνισης. Πριν κάποια χρόνια, το άγριο καρακάλ εξημερώθηκε και πωλείται ακριβά ως κατοικίδιο ζώο. Ως εκ τούτου, αγοράζοντας ένα γατάκι για 7.000-10 .000 δολάρια, μπορείτε να βοηθήσετε να σωθεί αυτό το μοναδικό είδος.
Γάτα Σαβάνας
18
Διαθέτει ιδιαίτερα μακριά πόδια και είναι διασταύρωση ράτσας serval (μια μεσαίου μεγέθους άγρια Αφρικανική γάτα) και οικιακής. Τα συνηθισμένα χρώματα της είναι μαύρο, σκούρο γκρι και με βούλες. Κοστίζει 4.000-22.000 δολάρια.
Γάτα Ashera

19
Η ρατσα Ashera είναι ένα υβρίδιο από πολλές γάτες, την οικιακή, την ασιατική και την αφρικανική serval. Η εκτροφή της έγινε από την εταιρεία Lifestyle Pets Company, και η ράτσα μοιάζει με λεοπάρδαλη του χιονιού. Είναι η πιο ακριβή ράτσα με κόστος που φτάνει τα 100.000 δολάρια!

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top