Menu

Αυτές είναι οι 3 πιο pet-friendly πόλεις στην Ευρώπη
Η κίνηση, η πολυκοσμία και ο θόρυβος μάλλον κάνουν τις μεγαλουπόλεις ελάχιστα ελκυστικές και ευχάριστες για τον μέσο σκύλο και τη μέση γάτα. Κόντρα σε αυτόν τον κανόνα, όμως, φαίνεται να πηγαίνουν πέντε μητροπόλεις, οι αρχές και οι κάτοικοι των οποίων φροντίζουν να κάνουν το αστικό τοπίο τους άκρως φιλόξενο για τον καλύτερο φίλο του ανθρώπου. Ποιες είναι αυτές; Διάβασε παρακάτω για να μάθεις.

#1. Λονδίνο. Η βρετανική πρωτεύουσα είναι γνωστή για τους φρενήρεις ρυθμούς της. Παρ’ όλα αυτά, αποτελεί καταφύγιο για τους φιλόζωους και τους τετράποδους φίλους τους. Με ποιον τρόπο το καταφέρνει; Πρώτον, τα κατοικίδια έχουν δικαίωμα χρήσης του μετρό – με την προϋπόθεση, βέβαια, να φορούν λουρί όταν χρησιμοποιούν τις σκάλες. Επιπλέον, το Λονδίνο προσφέρει άπειρες δυνατότητες για βόλτα στους τετράποδους κατοίκους τους, χαρίζοντας ελεύθερη πρόσβαση σε αυτούς στα οκτώ βασιλικά πάρκα τους και άπειρους δημοτικούς κήπους και πλατείες.

#2. Άμστερνταμ. Στο Άμστερνταμ σχεδόν όλα επιτρέπονται. Μάλιστα, αυτή η χαλαρή διάθεση της πόλης αγγίζει και τα σκυλάκια. Οι ιδιοκτήτες τους, μάλιστα, μπορούν να μεταφέρουν τα αγαπημένα κατοικίδιά τους δωρεάν σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς – πλην του τρένου στο οποίο η χρέωση αγγίζει τα 3 ευρώ. Παράλληλα, τα περισσότερα καφέ και μπαρ της ολλανδικής πρωτεύουσας σερβίρουν και… τετράποδους θαμώνες.

#3. Παρίσι. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά οι Παριζιάνοι συνηθίζουν να πηγαίνουν για καφέ και μπίρα με τα τετράποδά τους μετά από μια απολαυστική βόλτα στα μεγάλα πάρκα (βλ. Κήποι του Λουξεμβούργου) της γαλλικής μητρόπολης ή στο πανέμορφο Δάσος της Βενσέν. Πέρα από αυτά, τα μικρά και μεσαίου μεγέθους τετράποδα έχουν ελεύθερη πρόσβαση στα λεωφορεία, το τραμ, το μετρό και τον προαστιακό.
Κείμενο: Φύλλις Νικολάου

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top