Πώς θα προφυλάξεις απο το κρυο γάτες που ζουν στο ύπαιθρο;

Κάθε φορά που η θερμοκρασία πέφτει, οι γάτες που ζουν στο ύπαιθρο αντιμετωπίζουν σοβαρούς κινδύνους. Πώς θα τις προφυλάξεις;

1. Κράτα στο σπίτι τις δικές σου γάτες. Είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στο κρύο και μπορεί να κινδυνεύσουν ακόμη και από υποθερμία και κρυοπαγήματα. Έστω και αν έχουν συνηθίσει να κόβουν τις βόλτες τους, μπορείς να τις εκπαιδεύσεις σιγά σιγά να περνούν όλο και περισσότερες ώρες στο σπίτι. Θα δεις άλλωστε ότι τις μέρες που η θερμοκρασία πλησιάζει στο μηδέν, μπορεί να μην επιζητούν ούτε οι ίδιες να ξεμυτίσουν από την πόρτα.

2. Εξασφάλισε καταφύγιο στις αδέσποτες. Μπορείς να αγοράσεις ένα σπιτάκι ή να φτιάξεις εσύ κάποιο, από ξύλο ή χαρτόνι, και να το γεμίσεις με ζεστό ύφασμα ή με άχυρο, που καλό θα ήταν να ανανεώνεις συχνά.

3. Μην αφήνεις ποτέ τη γάτα σου μόνη μέσα στο αυτοκίνητο. Ξέρουμε όλοι ότι ένα κλειστό αυτοκίνητο κάτω από τον ήλιο μπορεί να μετατραπεί σε φούρνο. Όμως λιγότερο γνωστό είναι ότι το χειμώνα, όταν είναι σβησμένος ο κινητήρας, αναπτύσσει συνθήκες ψυγείου. Μην αφήνεις λοιπόν ποτέ για ώρα τη γάτα σου μέσα σε ένα ακινητοποιημένο αυτοκίνητο, στην επιστροφή σας π.χ. από τον κτηνίατρο.

4. Κράτα το γκαράζ σου καθαρό. Πρόσεξε να μην υπάρχουν διαρροές από αντιψυκτικά, λάδι ή άλλα λιπαντικά, γιατί αν η γάτα σου περπατήσει πάνω και μετά γλείψει τις πατούσες της, θα μπροούσε ακόμα και να δηλητηριαστεί εξαιτίας της τοξικής δράσης τέτοιων προϊόντων.

5. Χτύπα λίγο το καπό του αυτοκινήτου προτού βάλεις μπρος. Κάθε χειμώνα μαθαίνουμε ιστορίες για γάτες που τραυματίστηκαν σοβαρά ή ακόμη και σκοτώθηκαν επειδή αναζήτησαν καταφύγιο στον κινητήρα κάποιου αυτοκινήτου στη διάρκεια μιας παγωμένης νύχτας. Για να προλάβεις ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κοπάνησε ελαφρά το καπό ή πάτα κόρνα πριν ξεκινήσεις, για να διώξεις τυχόν επισκέπτες.
Κείμενο: Γεωργία Κοντού

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget