Menu

Τη φωτογραφία της ζωής του έβγαλε ο τουρίστας Mark Pierrot κατά την επίσκεψή του σε τροπικό νησί στον Ινδικό Ωκεανό.Είχε την τύχη να διασταυρωθεί με έναν από τους γιγάντιους κάβουρες που εντοπίζονται στη ζούγκλα του νησιού των Χριστουγέννων και το θάρρος να τον πιάσει για να φωτογραφηθεί μαζί του.Οι τρομακτικές δαγκάνες του οστρακόδερμου είναι τόσο δυνατές που μπορεί να σπάσει καρύδες και είναι το μεγαλύτερο αρθρόποδο που ζει στη στεριά σε όλο τον κόσμο. Το βάρος του φτάνει τα 4 κιλά και το μήκος του έως τα 90-99 εκατοστά.
Εκτιμάται πως στο μικροσκοπικό Νησί των Χριστουγέννων ζουν περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τέτοιοι κάβουρες- και αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες που φτάνουν ως εκεί.
Οι τερατώδεις κάβουρες μπορούν να σκαρφαλώσουν στα δέντρα αλλά στο νερό πνίγονται.
«Αποκαλούνται και κάβουρες- κλέφτες επειδή κλέβουν τα πάντα», εξηγεί η Linda Cash, marketing manager του νησιού. «Αν αφήσεις κάτι και απομακρυνθείς, μπορείς να είσαι σίγουρος πως ένας τέτοιος κάβουρας θα σου το πάρει».
Ο μύθος μάλιστα θέλει έναν τέτοιο κάβουρα να κλέβει το… όπλο στρατιώτη που βρισκόταν στο νησί, δεκαετίες πριν.
Εκτός από καρύδες, το διαιτολόγιό τους περιλαμβάνει φρούτα, νεκρά ζώα αλλά και άλλους κάβουρες.
Ο πληθυσμός τους σε όλο τον κόσμο δεν είναι γνωστός αλλά θεωρούνται είναι είδος που απειλείται από τον άνθρωπο καθώς σε πολλά νησιά το κρέας τους θεωρείται λιχουδιά με αφροδισιακές ιδιότητες.
Στο Νησί των Χριστουγέννων πάντως προστατεύονται και είναι παράνομο το κυνήγι και η κατανάλωσή τους.
kavoyr1 kavoyr2 kavoyr3

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top