Menu

Αυτές οι συγκλονιστικές φωτογραφίες δείχνουν μια τεράστια τρύπα που άφησε στο υπερσύγχρονο αεροσκάφος Airbus A319, ένα πουλί το οποίο προσέκρουσε κατά την εκφόρτωση. Το επιβατικό αεροπλάνο της Air Namibia προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο στη Ναμίμπια, όταν χτύπησε το πουλί.Κατά την προσγείωση, οι επιβάτες σταμάτησαν για να βγάλουν αυτές τις εντυπωσιακές φωτογραφίες με τις εκτεταμένες ζημιές αριστερά στο κάτω μέρος της καμπίνας.Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας ανέφερε: «Ένα μεγάλο πουλί χτύπησε ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη μας τύπου Α319-100 που εξυπηρετεί περιφερειακές διαδρομές όταν ήταν έτοιμο να προσγειωθεί. Κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος από το αεροσκάφος στο μπροστινό μέρος. Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Πέμπτη».
Το αεροσκάφος που μετέφερε 112 επιβάτες, έκανε μια ασφαλή προσγείωση και οι μηχανικοί έφτασαν για να επισκευάσουν το αεροπλάνο. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε επίσης πως «οι συγκρούσεις με πουλιά είναι πέρα από την ανθρώπινη δύναμη να αποφευχθούν, αλλά οι πιλότοι μας κάνουν ό,τι μπορούν, σύμφωνα με τις τεχνικές που μαθαίνουν από ενδελεχή εκπαίδευση τους για να εξασφαλίσουν ότι επιβάτες του αεροσκάφους θα είναι ασφαλείς όταν αυτό συμβεί».
Δεν πρόκειται για το μοναδικό παρόμοιο περιστατικό που έχει σημειωθεί τελευταία, καθώς νωρίτερα αυτό το μήνα ένα πουλί χτύπησε έναν έλικα – καταστρέφοντας μία από τις μηχανές – στο Embraer E175 το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Σαουθάμπτον για την Ισπανία. Το αεροπλάνο, που μετέφερε 83 επιβάτες, έκανε βόλτες για περίπου 30 λεπτά πριν προσγειωθεί με ασφάλεια.
ahjerasdyy3
Πέρυσι το χτύπημα από πουλί είχε καταστρέψει εντελώς τη μπροστινή πλευρά ενός αεροσκάφους της Turkish Airlines το οποίο προσέγγιζε για προσγείωση το Νεβσεχίρ στην Τουρκία.
ahjerasdyy4
Πιλότος, μιλώντας στη Daily Mail, ανέφερε πως «η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών με προσκρούσεις πτηνών λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης αρκετά δηλαδή κοντά στο έδαφος, αν και τα πουλιά κατά καιρούς έχουν χτυπήσει και σε μεγαλύτερο υψόμετρο».

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top