Μαγκουστα ο θανασιμος εχθρος της κομπρας!

mongoose family Herpestidae.-Οι μαγκούστες ή Ερπηστίδες (Herpestidae) είναι οικογένεια μικρών θηλαστικών σαρκοφάγων ζώων της
υποτάξης των Αιλουροειδών. Υπάρχουν τριάντα οκτώ είδη μαγκούστας.
Πού και πώς ζουν
Μαγκούστες υπάρχουν στην Ασία, Αφρική, Καραϊβική και Νότια Ευρώπη. Ζουν 12 περίπου χρόνια ανά ζεύγη, και κυνηγούν κατά ομάδες. Έχουν οξύτατη όσφρηση και ακοή, καθώς και την ικανότητα να κάνουν άλματα και να σκαρφαλώνουν σε δέντρα. Μπορούν να εξημερωθούν.
Μερικά είδη μπορούν, χάρη στην πονηριά και την ταχύτητά τους, να νικήσουν και να σκοτώσουν γρήγορα φίδια όπως οι κόμπρες.
Εμφάνιση
Η μαγκούστα έχει μήκος 50-60 εκατοστά χωρίς όμως την ουρά της, η οποία είναι μακριά και φουντωτή και μπορεί να ξεπεράσει τα 50 εκατοστά. Το σώμα της είναι λεπτό και καλύπτεται από μακρύ τρίχωμα που μπορεί να είναι από γκρίζο ως καστανοκόκκινο, και συχνά παρουσιάζει καφετιές κηλίδες. Σε μερικά είδη το τρίχωμα σηκώνεται όταν τσακώνονται κι έτσι το ζώο φαίνεται πιο μεγάλο. Τα πόδια της είναι κοντά, με πέντε δάχτυλα που διαθέτουν κυρτά νύχια και είναι έτσι κατάλληλα για σκάψιμο. Γύρω από τα μεγάλα μάτια της υπάρχει λεπτή λωρίδα άτριχου δέρματος.
Διατροφή
Η μαγκούστα τρέφεται κυρίως με έντομα, σκουλήκια, σαύρες, φίδια και άλλα μικρά ζώα, αλλά και με πτώματα ζώων, φρούτα και αυγά. Για να φάει αυγά τα πετάει με τα πίσω πόδια της σε βράχους, ώστε να σπάσουν.

Η μάχη της Ινδικής μαγκούστας με μια επικίνδυνη κόμπρα. Mongoose hunts Cobra on the road.


Πρόκειται για μικρά, αλλά πολύ «σκληρά» πλάσματα που δυσκολεύουν ακόμα και τα λιοντάρια. Για του λόγου το αληθές, δείτε το βίντεο του Jerome Guillaumot ο οποίος κατέγραψε τη στιγμή που μια μαγκούστα ήρθε αντιμέτωπη με τέσσερα πεινασμένα λιοντάρια στο Εθνικό Πάρκο Masaai Mara στην Κένυα.
Lion Vs Mongoose: Mongoose Fends Off Four Lions


Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget