Menu

Πολλά αρνητικά σχόλια δημιούργησε στο facebook κοινοποίηση με φωτογραφία από την πλαζ της Αγίας Μαρίνας.

Επιχειρηματίας με ξαπλώστρες ανάρτησε ταμπέλα στην άμμο, όπου ενημερώνει ανάμεσα σε άλλα, ότι απαγορεύονται στην παραλία τα κατοικίδια. Τα σχόλια περί έλλειψης πολιτισμού, στενομυαλιάς και αυθαιρεσίας, πήραν "μπάλα" όλη την Αίγινα, συν τους κατοίκους της, δηλαδή τον καθένα από εμάς.Ο νόμος απαγορεύει, σε οργανωμένες παραλίες, τα κατοικίδια να έρθουν σε επαφή με το νερό, αλλά επιτρέπει την πρόσβασή τους σε οποιαδήποτε παραλία εφόσον φορούν το λουρί τους και είναι εμβολιασμένα.
Μία άχαρα διατυπωμένη απαγόρευση, τόσο για τα ζώα όσο και για τα μικρά παιδιά, από έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στον τουρισμό, στην μοναδική βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία παραλία του νησιού.
Ο προφανώς μη φιλόζωος επιχειρηματίας, πήρε το ρίσκο του για την επιχείρησή του, επιβάλλοντας τους δικούς του οπισθοδρομικούς κανόνες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένας ιδιοκτήτης κατοικίδιου δεν θα προτιμήσει το κομμάτι της παραλίας που του "ανήκει", αλλά ούτε και την επιχείρησή του απέναντι. Αυτό που δεν είναι σίγουρο, είναι αν θα ξαναεπισκεφτεί την Αγία Μαρίνα.
Αυτή η παραλία ανήκει σε όλους, σε αυτή στηρίζεται ο τουρισμός όλης της Αγίας Μαρίνας και με βήματα προς τα πίσω, δεν θα καταφέρει να τους βοηθήσει κανένας Δήμος, καμιά Περιφέρεια, κανένα Κράτος.

Νέλλη Πετροπούλου
http://aeginalight.gr/article.php?id=75460

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top