Τα θηλυκά σκυλιά είναι πιο κοινωνικά

Τα θηλυκά είναι πιο κοινωνικά όντα σε σχέση με τα αρσενικά… τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα σκυλιά, υποστηρίζει μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο Linköping της Σουηδίας.
Οι ερευνητές ισχυρίζονται, ότι το μητρικό ένστικτο στα θηλυκά σκυλιά επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους.
Για τις ανάγκες της μελέτης τους οι ερευνητές έβαλαν σε 400 μπιγκλς ένα «τεστ». Τα τοποθέτησαν μπροστά από τρία κουτιά, καθένα από τα οποία είχε καπάκι και περιείχε ένα μπισκότο. Τα καπάκια σε δύο από τα κουτιά γλίστρησαν προς τα πίσω, επιτρέποντας στα σκυλιά να φάνε τη λιχουδιά, όμως στο τρίτο το καπάκι ήταν καλά σφηνωμένο.

Παρατηρώντας τις αντιδράσεις των σκυλιών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα θηλυκά ήταν πιο πιθανό να αναζητήσουν τη βοήθεια ενός ανθρώπου, κοιτώντας τον στα μάτια και επιδιώκοντας σωματική επαφή, όπως για παράδειγμα να τον ακουμπούν με το πόδι τους.

«Τα θηλυκά έπιασαν σαφώς μεγαλύτερο σκορ σε ό,τι είχε να κάνει με την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη σωματική επαφή» εξήγησε ο καθηγητής Per Jensen.

«Δε γνωρίζουμε για ποιο λόγο τα θηλυκά σκυλιά ήταν πιο κοινωνικά απέναντι στους ανθρώπους, όμως μια θεωρητική δυνατότητα θα μπορούσε να είναι ότι αυτό αποτελεί συνέπεια του φυσικού τους ενστίκτου».

Στην ερευνητική εργασία που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Genes, Brain and Behavior, ο καθηγητής υποστήριξε ακόμη ότι τα μπιγκλ που συνδέονταν στενά συγγενικά έτειναν να έχουν παρόμοια συμπεριφορά, υπονοώντας ότι τα γονίδια θα μπορούσαν να προκαλούν τη συμπεριφορά τους.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget