Menu

Με ένα έτος ποινή φυλάκισης (με τριετή αναστολή) και χρηματική ποινή ύψους 5.000 ευρώ καταδικάστηκε στις 8 Ιανουαρίου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών η ιδιοκτήτρια ενός σκύλου, που είχε αλυσοδεμένο το ζώο της επί 7 χρόνια και το κακοποιούσε με την αδιαφορία της.
Το σκυλί ζύγισε μόλις 15 κιλά ενώ θα έπρεπε να έχει το διπλάσιο βάρος.Το ζώο ζούσε μόνιμα στα σκαλιά της αυλής του σπιτιού της στο Μοσχάτο κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα στα κόπρανα. Ήταν εξαιρετικά υποσιτισμένο αφού από 30 κιλά που έπρεπε να ζυγίζει ήταν μόλις 15!Για την κακοποίηση του ζώου ενημερώθηκε η Μ.Κ.Ο. KOFFA και η αντιπρόεδρος της φιλοζωικής οργάνωσης Γεωργία Μακρή πήγε επί τόπου στις 4 Δεκεμβρίου 2014. Όταν ζήτησε από ιδιοκτήτρια να της επιτρέψει να πάει το σκυλί αμέσως σε κτηνίατρο εκείνη αντέδρασε.
Το τρίχωμα έκρυβε την ασιτία.Τότε η κα Μακρή κάλεσε την Αστυνομία και η γυναίκα συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Α.Τ. Μοσχάτου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Η σκυλίτσα όπως εξήγησε η κα Μακρή στο www.zoosos.gr μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της Δήμητρα Ραχιώτη στη Νίκαια και εκεί διαπιστώθηκε όχι μόνο η ασιτία αλλά και ότι το ζώο έπασχε από σάρκωμα που είχε κάνει μετάσταση παντού. Το δύστυχο ζώο δεν είχε εμβολιαστεί ποτέ και ουδέποτε το είχε εξετάσει κτηνίατρος. Και δυστυχώς δεν το πρόλαβαν. Τρεις μέρες μετά τη διάσωση του άφησε την τελευταία του πνοή στο κτηνιατρείο.Με ανοιχτή πληγή στο πόδι.
Δυστυχώς το δικαστήριο επέβαλε κατά την άποψη μας εξαιρετικά μικρή ποινή ενώ το Αστυνομικό Τμήμα Μοσχάτου δεν βεβαίωσε το διοικητικό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που ορίζει ο νόμος για την θανάσιμη κακοποίηση της σκυλίτσας!
Η νομοθεσία ορίζει την επιβολή διοικητικού προστίμου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που κακοποιείται.

πηγη www.zoosos.gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top