Menu

Όταν ψάχνετε να προσθέσετε ένα νέο τετράποδο μέλος στην οικογένεια σας, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Πριν
πάρετε αυτήν την απόφαση που θα σας αλλάξει την ζωή, είναι απαραίτητο να ενημερωθείτε για τον τύπο του σκύλου που σας ταιριάζει καλύτερα και να σκεφτείτε αν θα μπορείτε να ικανοποιείτε τις ανάγκες του για όλα τα χρόνια της ζωής του.

Υιοθετώ ή αγοράζω;
Το αν κάποιος θα αγοράσει σκύλο ή θα υιοθετήσει από ένα τοπικό καταφύγιο σκύλων, είναι ένα πολύ συναισθηματικά φορτισμένο θέμα. Για πολλούς, ο μεγάλος αριθμός των απόλυτα υγιών, υιοθετήσιμων σκυλιών που είναι καταδικασμένα να ζουν σε καταφύγια σε όλο τον κόσμο, κάνει την απόφαση αυτή να είναι πολύ εύκολη. Αποτελεί πολύ δυνατό επιχείρημα το να σώσεις μια ζωή και οι πιθανότητες να βρείτε τον ιδανικό σκύλο για εσάς σε κάποιο καταφύγιο, είναι πάρα πολλές.
Κυριαρχεί η άποψη ότι τα ενήλικα σκυλιά βρίσκονται στα καταφύγια «για κάποιον λόγο», αλλά τις περισσότερες φορές ο λόγος που κατέληξαν εκεί δεν έχει να κάνει με την συμπεριφορά και την ιδιοσυγκρασία τους. Έχει να κάνει με το φαινόμενο της εγκατάλειψης που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, γι” αυτό πριν υιοθετήσετε, σκεφτείτε σοβαρά και ώριμα. Τα σκυλιά καταφυγίων γίνονται φανταστικοί σύντροφοι και υπάρχουν πολλά εγκαταλελειμμένα καθαρόαιμα, αν έχετε κάποια προτίμηση. Η εκδοχή του να αγοράσετε από νόμιμο ΚΑΙ ΜΟΝΟ εκτροφέα έρχεται τελευταία, αφού πλέον δεν έχετε βρει αυτό που ψάχνετε. Αγοράζοντας από pet shop ή από το διαδίκτυο, μη γνωρίζοντας, ουσιαστικά συμφωνείτε με τις φριχτές συνθήκες παράνομης αναπαραγωγής σε puppy mills ή και ακόμα σε σπίτια παράνομων εκτροφέων.
ro13

Κουτάβι ή ενήλικο;
Τα κουτάβια χρειάζονται χρόνο και πολύ εντατική δουλειά ειδικά τους πρώτους μήνες της ζωής τους. Όλα τα μέλη της οικογένειας θα πρέπει να συμμετέχουν στην εκπαίδευση και την φροντίδα του νέου μέλους. Τα κουτάβια δεν μπορούν να μένουν πολλές ώρες μόνα τους στο σπίτι, και χρειάζονται επίβλεψη όσον αφορά την τουαλέτα τους και το μασούλημα διαφόρων πραγμάτων. Αν επιλέξετε ενήλικο, θα μπορείτε να λείπετε περισσότερες ώρες χωρίς τόσο άγχος. Επίσης εκπαιδεύονται πολύ πιο εύκολα.



Ποιος «τύπος» σκύλου είναι πιο κατάλληλος για εσάς;
Θα πρέπει να επιλέξετε και να αποφασίσετε τι είδους σκύλο θέλετε. Στο καταφύγιο αδέσποτων που θα πάτε οφείλετε να επιλέξετε έναν σκύλο που να ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Το βασικότερο κομμάτι είναι η ενέργεια του ζώου, το μέγεθος και άλλα χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς τους. Κάντε μια έρευνα και πληροφορηθείτε σχετικά με τα «είδη» σκύλων που υπάρχουν, όχι απαραίτητα τα καθαρόαιμα και την ράτσα που σας ταιριάζει καλύτερα. Μην ξεχνάτε οτι τα ημίαιμα αποτελούνται από δυο και παραπάνω ράτσες και είναι δυνατό να έχουν στοιχεία από αυτές. Ό,τι και να επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι το έχετε κάνει συνειδητά ώστε να περάσετε πολλά ευτυχισμένα χρόνια με το νέο τετράποδο μέλος.

Πηγή: https://positively.com/dog-behavior/new-dogs/choosing-the-right-dog/

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top