Menu

Υιοθετήστε ένα ζώο μόνο αν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να συνυπάρξετε μαζί του για όλη του τη ζωή και μόνο αν μπορείτε να του διαθέτετε
αρκετό από τον χρόνο σας, χωρίς να το αφήνετε μοναχό του σε μία ταράτσα ή ένα μπαλκόνι. Εκτός από φαγητό και νερό, το κατοικίδιό μας χρειάζεται λίγο από τον χρόνο μας, τη βόλτα του, χάδια καθώς και να αισθάνεται μέλος της οικογενείας μας.

Πρέπει να σκεφθείτε ότι αποκτώντας ένα κατοικίδιο αναλαμβάνετε μία υποχρέωση που θα διαρκέσει περίπου 15 χρόνια. Πρέπει να σκεφτείτε εκ των προτέρων πού θα το αφήνετε για να πάτε μία εκδρομή, για να πάτε διακοπές το καλοκαίρι, για να λείψετε ένα Σαββατοκύριακο. Πρέπει να είστε βέβαιοι πως μπορείτε να καλύπτετε τα κτηνιατρικά έξοδά του, που δεν είναι μόνο τα ετήσια εμβόλια του αλλά και κάποια ξαφνική ασθένεια ή κάποιος τραυματισμός.

Μην παρασύρεστε από το χαριτωμένο κουτάβι που σας δείχνει ο φίλος, ο γείτονας ή ο συγγενής σας. Σκεφτείτε ώριμα και υπεύθυνα προτού σταθείτε μπροστά από τη βιτρίνα ενός pet shop. Είναι προτιμότερο να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι ή γατάκι από τα αδέσποτα του Δήμου μας, σώζοντας το από το δρόμο, παρά να πληρώσετε χρήματα για να αγοράσετε ένα «καθαρόαιμο» ζώο, που δε σας δώσει τίποτε περισσότερο από ένα αδέσποτο ζωάκι.

Όπως λέει και μία παλιά κινέζικη παροιμία «Κάθε σκυλί που σώζεις, είναι ένα βήμα προς τον Παράδεισο».

Όταν αποφασίσετε να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο, ελάτε σε επαφή με το Σωματείο μας. Έχουμε πάντα στη διάθεσή σας σκυλάκια και γατάκια που πληρούν όλες τις προδιαγραφές για να γίνουν μέλη της οικογένειάς σας. Όλα τα αδέσποτα ζώα που φροντίζει το Σωματείο μας είναι υγιέστατα, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, έχουν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις και διαθέτουν ηλεκτρονική σήμανση (microchip), στο οποίο θα καταχωριστεί το όνομά σας. Δώστε μία ευκαιρία σε ένα εγκαταλελειμμένο ζωάκι να ξαναβρεί την οικογένεια που του αξίζει.
zeil.gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top