Menu

Την επιχείρηση κατάσχεσης απελευθέρωσης δεκάδων άγριων πουλιών που εντοπίστηκαν να ζουν αιχμάλωτα σε κλουβιά στην αυλή ενός...
σπιτιού στην Παιανία Αττικής μας ενημέρωσε η Δ΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος.

Για την οργάνωση και εκτέλεση της επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου η Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε. συνεργάσθηκε με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία (Ε.Ο.Ε.) και την ΑΝΙΜΑ, αλλά και με μια σειρά δημοσίων αρχών όπως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η Αστυνομία και το Δασαρχείο Πεντέλης.



Η Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε. σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου ξεκίνησε να ασχολείται με την υπόθεση από τις αρχές του Νοέμβρη, όταν στέλεχος της Ε.Ο.Ε. προσέφυγε στους θηροφύλακες εκφράζοντας υποψίες ότι σε ένα σπίτι στην Παιανία διατηρείτο σε κατάσταση αιχμαλωσίας, άγνωστος αριθμός από άγρια πουλιά.



Από εκείνη την ημέρα θηροφύλακες με πολιτικά ρούχα έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση την οικία, αν και η οπτική επαφή με το εσωτερικό της αυλής ήταν δύσκολη, εξαιτίας του μεγάλου μαντρότοιχου που την περιστοίχιζε…



Τα πτηνά μεταφέρθηκαν με κούτες στις εγκαταστάσεις της ΑΝΙΜΑ.

Ωστόσο, κατάφεραν να διαπιστώσουν πως μέσα στην αυλή υπήρχαν μεγάλα κλουβιά με πουλιά γνωστής και άγνωστης ταυτότητας, μια αποθήκη που κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι έκρυβε, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούσαν και παγίδες σύλληψης άγριων ωδικών πτηνών.

Ωστόσο, επέμβαση των θηροφυλάκων δεν μπορούσε να γίνει εντός της οικίας, καθώς κάτι τέτοιο απαιτούσε εισαγγελική άδεια.



Σπάνια είδη πουλιών αιχμάλωστα σε κλουβιά.

Για να ολοκληρώσουν την αποστολή τους οι θηροφύλακες της Δ΄Κ.Ο.Σ.Ε., χρειάστηκε να υπερβούν έναν πραγματικό «γραφειοκρατικό» μαραθώνιο, με τον θηροφύλακα Αλέκο Κόκκαλη να στέκεται τέσσερις ημέρες στην «ουρά» της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Την περασμένη Παρασκευή, η επιμονή των θηροφυλάκων δικαιώθηκε. Κατά την έφοδο που πραγματοποίησαν παρουσία εισαγγελέα, αστυνομικούς του Α.Τ. Παιανίας, υπαλλήλους του Δασαρχείου Πεντέλης και εκπροσώπους της Ε.Ο.Ε. και της ΑΝΙΜΑ, βρέθηκαν μπροστά στην μεγαλύτερη παράνομη «συλλογή» άγριων πουλιών που είχαν ποτέ αντιμετωπίσει!



Περισσότερα από 200 πουλιά βρίσκονταν φυλακισμένα μέσα σε κλουβιά, μερικά εκ των οποίων ήταν τόσο σπάνια, που δύσκολα τα βλέπουμε ελεύθερα στη φύση.

Μπούφοι, γερακίνες, γκιώνηδες, κουκουβάγιες, πευκοδρυοκολάπτες, συκοφάγοι, τσίχλες, κοτσύφια, αηδόνια, αμπελουργοί, πύρρουλες, ελατοπαπαδίτσες, σπίνοι, κοκκινολαίμηδες, και δεκάδες άλλα είδη, κρατούνταν φυλακισμένα σε διάφορους χώρους της αυλής.

Για την διατροφή των αρπακτικών πουλιών, μάλιστα, λειτουργούσε στον ίδιο χώρο και ένα εκτροφείο ποντικών!



Τα τάιζε ποντίκια από το εκτροφείο που είχε φτιάξει στον ίδιο χώρο.

Πολλά από τα πουλιά, που κατασχέθηκαν, προστατεύονται από Διεθνείς Συμβάσεις, ωστόσο, δεν έχει ακόμα, αποσαφηνιστεί πως έφτασαν στα χέρια του ατόμου που τα είχε φυλακισμένα στην Παιανία.

Τα περισσότερα από τα πουλιά απελευθερώθηκαν αργότερα με ευθύνη του Δασαρχείου Πεντέλης, ενώ άλλα χρειάστηκε να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις περίθαλψης της ΑΝΙΜΑ μέχρι να κριθεί δυνατή η απελευθέρωση τους.

Εις βάρος του ιδιοκτήτη της οικίας, που κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν ήταν εκεί, σχηματίστηκε δικογραφία για τρία αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top