Menu

Ross 308 - Τα κοτόπουλα έχουν αλλάξει: σήμερα είναι αρκετά μεγαλόσωμα από ό, τι τα κοτόπουλα των τελευταίων δεκαετιών - και μια νέα μελέτη από ερευνητές στον Καναδά, προσφέρει την
εξήγηση.Για τη μελέτη, οι επιστήμονες «ανέθρεψαν» τρεις φυλές κοτόπουλων: μία φυλή που ήταν συνηθισμένη το 1957, άλλη από το 1978, και μια τρίτη από το 2005 που την ονόμασαν Ross 308.«Τα ταΐζαμε ακριβώς τα ίδια πράγματα, έτσι δεν τους δίναμε ορμόνες», αναφέρει ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Martin Zuidhof, αναπληρωτής καθηγητής Γεωπονίας στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα, δήλωσε στο CBC. «Η μόνη διαφορά, που ήταν μέρος της μελέτης μας, ήταν η γενετική».

Τι βρήκαν οι ερευνητές; Το κοτόπουλο Ross 308 έτεινε να είναι πολύ μεγαλύτερο από τη φυλή του 1978 και τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τη φυλή του 1957.Τα κοτόπουλα σήμερα είναι μεγαλύτερα απλώς επειδή έχουν εκτραφεί να είναι μεγαλύτερα. Μήπως θα πρέπει να ανησυχούμε για την κατανάλωση αυτών των τόσο μεγάλων πουλιών;«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την κατανάλωση μεγαλύτερων κοτόπουλων», λέει ο Zuidhof . «Αυτό θα μπορούσε να συγκριθεί με το ότι είναι πιο επικίνδυνο να τρώμε μεγαλύτερα καρότα, επειδή είναι μεγαλύτερα».
Γράφημα από τη μελέτη

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top