Menu

Η αγάπη της για το σερφ είναι… ανεπανάληπτη.
Το ίδιο και οι ικανότητες της όμως. Δεν αναφερόμαστε σε άνθρωπο, αλλά σε μια
σκυλίτσα, η οποία αποδείχθηκε κρυφό ταλέντο, όχι μόνο διότι «δαμάζει» τα κύματα, αλλά κυρίως διότι ανεβαίνει στη σανίδα μαζί με ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και τους βοηθά να μάθουν να… χειρίζονται το σώμα τους μέσα στο νερό.
«Είναι ένα είδος θεραπείας», εξηγεί η ιδιοκτήτριας της Ρικοσέ, Τζούντι Φριντόνο.
Το γκόλντεν ριτρίβερ λατρεύει το νερό και το έδειξε από την πρώτη στιγμή που η Τζούντι την πήγε βόλτα σε παραλία της Καλιφόρνια. Αν και αρχικά ήθελε να την εκπαιδεύσει ως οδηγό τυφλών, το σκυλάκι άρχισε να κυνηγά πουλιά δείχνοντας ότι δε σκόπευε να ακολουθήσει το δρόμο που της έδειχνε το αφεντικό της.
Η Αμερικανίδα είναι επικεφαλής ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού οποίος εκπαιδεύει σκύλους για να βοηθούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης.
Από τη στιγμή που η Ρικοσέ μπήκε στο νερό όμως η Τζούντι ανακάλυψε τις ξεχωριστές ικανότητες της. Αποδείχθηκε ταλέντο στο σερφ και έτσι η αφεντικίνα της βρήκε έναν άλλο τρόπο για να μπορέσει η σκυλίτσα να προσφέρει βοήθεια σε ανθρώπους.
Δημιούργησε ένα πρόγραμμα λοιπόν, στο οποίο συμμετάσχουν άνθρωποι με κινητικά προβλήματα, βετεράνοι πολέμου, αλλά και παιδιά που θέλουν να εξοικειωθούν με τη θάλασσα και την ιστιοσανίδα και δεν μπορούν.
Συχνά πυκνά λοιπόν, ο κόσμος βλέπει τη σκυλίτσα να ανεβαίνει πάνω στη σανίδα και να παραδίδει… μαθήματα, αλλά και να προσφέρει βοήθεια και αγάπη σε ανθρώπους που τη χρειάζονται. Μάλιστα, με αυτό τον τρόπο η Τζούντι Φριντόνο μάζεψε ένα αρκετά μεγάλο ποσό για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο της, ενώ η Ρικοσέ έχει γίνει… φίρμα στο διαδίκτυο, έχοντας πάνω από 200.000 like στο facebook.
«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να περιγράψουν πόσο ωραία αισθάνονται όταν ανεβαίνουν στην σανίδα μαζί με την Ρικοσέ. Έχει έναν δικό της τρόπο να επικοινωνεί με τους ανθρώπους και να τους κάνει να αισθάνονται… θεραπευμένοι αφού σερφάρουν για κάποια ώρα μαζί της», εξηγεί η Φριντόνο στην Daily Mail.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top