Menu

Την ελευθερία βιώνουν 15 άγρια πουλιά, τα οποία είχαν νοσηλευτεί στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ).

Τα πουλιά απελευθέρωσαν στη λίμνη Κερκίνη, οι υπεύθυνοι του ΕΚΠΑΖ με τη συνδρομή της Δράσης για την Άγρια Ζωή και του Φορέα Διαχείρισης της λίμνης.
Πρόκειται για έντεκα πελαργούς (Ciconia ciconia), μια σταχτοτσικνιά (Ardea cinerea), δυο τσίφτηδες (Milvus migrans) και ένα Σταυραετό (Hierraetus pennatus).
Τα πουλιά είχαν βρεθεί τραυματισμένα και στάλθηκαν στο ΕΚΠΑΖ για νοσηλεία.Ο ένας από τους δύο τσίφτηδες βρέθηκε στο έδαφος νεοσσός ακόμα, όταν, από λάθος υλοτόμου, κόπηκε το δέντρο όπου βρισκόταν η φωλιά τους , ο σταχτοτσικνιάς και ο σταυραετός νοσηλεύονταν εδώ και ένα χρόνο τραυματισμένα από κυνηγετικό όπλο.Όλα τα πουλιά έχουν δακτυλιωθεί πριν την επανένταξή τους, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Δακτυλίωσης Πουλιών, προκειμένου να σταθεί δυνατή η παρακολούθηση της πορείας τους στο μέλλον.
Στη σημερινή εντυπωσιακή «τελετή» της απελευθέρωσης παραβρέθηκαν γονείς και μαθητές από το Ζάππειο Δημοτικό και Γυμνάσιο Σχολείο Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι συνοδεύονταν από το ΔΣ του Άσυλου του Παιδιού με το οποίο έχουν αδελφοποιηθεί, και πραγματοποιούσαν από κοινού εκδρομή στη λίμνη Κερκίνη.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top