Menu

Είναι μια κατάσταση που δυστυχώς συμβαίνει συχνά και αναμφίβολα δεν τιμά τον άνθρωπο: δύο νεογέννητα γατιά παρατημένα σε ένα χαρτόκουτο
σε ένα πάρκινγκ, στο Τελ Αβίβ.Όπως αρκετοί, ευτυχώς, άλλοι άνθρωποι, η Alex Greenshpun που τα εντόπισε δεν έστρεψε απλά αλλού το βλέμμα. «Ήταν μια ζεστή μέρα του Ιουλίου, ο ήλιος έκαιγε. Ποιος ξέρει πόσες ώρες ήταν παρατημένα μέσα στο λιοπύρι; Ήταν τόσο μικρά που δεν είχαν καν θηλάσει πριν κάποιος ‘άνθρωπος’ τα χωρίσει από τη μαμά τους και τα πετάξει από το σπίτι του».
Η Greenshpun τα πήρε σπίτι της και ανέλαβε τη φροντίδα τους, τα τάιζε ειδικό γάλα με μία σύριγγα κάθε λίγες ώρες και προσπαθούσε να τα κρατήσει ζεστά με κουβέρτες και θερμοφόρες καθώς τα γατιά σε τόσο μικρή ηλικία δεν μπορούν να ελέγξουν τη θερμοκρασία του σώματός τους.Ωστόσο το ένα δεν τα κατάφερε και την επόμενη μέρα ήταν νεκρό.Το δεύτερο, που επέζησε, η φωτογράφος το ονόμασε «Μικρό Θαύμα».«Πέρασε ένας μήνας και είμαστε σίγουροι πως είναι πλέον ασφαλής και πως θα τα καταφέρει», τονίζει. «Ο σκύλος μας φρόντιζε το γατί, το έγλειφε και το έπλενε. Αλλά φαίνεται πως είχε κάποια εσωτερική λοίμωξη, πιθανότατα επειδή δεν ‘χτίστηκε’ το ανοσοποιητικό της με το γάλα της μαμάς της. Όταν πέθανε ξαφνικά, ένιωσα ένα χτύπημα στην καρφιά. Αν και ξέρω πως παρότι η ζωή της ήταν σύντομη, στο μεγαλύτερο μέρος της ένιωθε αγάπη, φροντίδα και θαλπωρή», λέει.
«Παρότι δεν έμεινε μαζί μας πολύ, μας έμαθε σημαντικά πράγματα. Πόση δύναμη και επιθυμία για ζωή έχει και το πιο μικρό πλάσμα. Θα είναι πάντα στις καρδιές μας», καταλήγει.
Δείτε τις φωτογραφίες...









ΡΑΤΣΕΣ ΓΑΤΕΣ

Συμβουλές φροντίδας για νεογέννητα γατάκια
Συμβουλές για τα αδέσποτα της γειτονιάς σας

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top