Κατάργηση των Πειραμάτων σε Ζώα BUAV

Το επίμαχο video έδωσε στη δημοσιότητα η Βρετανική Ένωση για την Κατάργηση των Πειραμάτων σε Ζώα (BUAV), που πραγματοποίησε μυστική έρευνα στο Κολέγιο.


Το υλικό είναι ιδιαίτερα σκληρό και δείχνει ερευνητές να αποκεφαλίζουν ποντίκια με λαιμητόμο ή να σπάζουν τον λαιμό τους μετά την ολοκλήρωση των πειραμάτων.

Όπως καταγγέλλει η BUAV, που εισχώρησε σε ένα από τα εργαστήρια του Κολεγίου, τα ποντίκια περιπλανώνται ελεύθερα στον χώρο κατά τη διάρκεια των εργασιών, ενώ οι ερευνητές κόβουν το κεφάλι των μωρών με ψαλίδια.

Εκτός αυτού, πολλά από τα ζώα λιμοκτονούν και βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Οι ντροπιαστικές εικόνες εγείρουν φόβους για τη μεταχείριση των μεγαλύτερων ζώων, όπως σκύλοι, γάτες, γουρούνια και πίθηκοι, στα ερευνητικά εργαστήρια της Βρετανίας.

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε διατάχθηκε η διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας οι επιθεωρητές διαπίστωσαν μεταξύ άλλων κακοδιαχείριση, ελλιπή εκπαίδευση και ανυπαρξία ελέγχων.

Οι επιθεωρητές κάνουν 33 συστάσεις για βελτιώσεις στο Κολέγιο Ιμπέριαλ του Λονδίνου, όπου πάνω από 1.000 άνθρωποι πραγματοποιούν έρευνα με πειραματόζωα σε χωριστούς τομείς.

Στο πόρισμά τους οι επιθεωρητές αναφέρουν πως τα περισσότερα ποντίκια κρατούνται σε σύγχρονα κλουβιά με τροφή και νερό, όμως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα βασανιστήρια που υπομένουν κατά τη διάρκεια των πειραμάτων.

Για παράδειγμα καταγράφηκαν περιστατικά με ζώα που υπέφεραν και τα οποία δεν θανατώθηκαν εγκαίρως.

Οι επιθεωρητές ζητούν από τους ερευνητές να συμπεριφέρονται στα ζώα ανθρώπινα και να μην τα αντιμετωπίζουν απλά ως ποντίκια ή αρουραίους.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια πρέπει να παραδειγματιστούν και να λάβουν μέτρα για την αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων.

Το Κολέγιο Ιμπέριαλ του Λονδίνου αποδέχθηκε τις συστάσεις και δεσμεύτηκε για καλύτερη εκπαίδευση, αύξηση του προσωπικού και περιορισμό της χρήσης πειραματόζωων.

Προσοχή σκληρές εικόνες

econews

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget