Menu

Μία επερχόμενη σμίκρυνση θηλαστικών ειδών του πλανήτη μας, δεν αποκλείουν οι επιστήμονες
στο μέλλον εξαιτίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Αυτή η κλιματική αλλαγή οφείλεται σύμφωνα με τους επιστήμονες στον ανθρώπινο παράγοντα.
Όπως υποστηρίζει μία μερίδα επιστημόνων, η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι είναι παράγοντας νανισμού για τα θηλαστικά είδη. Στη χρονική περίοδο ονόματι «Θερμικό Μέγιστο Παλαιοκαίνου - Ηωκαίνου», η οποία εκτυλίχθηκε πριν από 55 εκατ. χρόνια και είχε διάρκεια 160.000 χρόνων, η υπερθέρμανση προκάλεσε νανισμό στα θηλαστικά.

Μετά από νέες μελέτες ορισμένων απολιθωμάτων διάφορων ζώων, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως μία ανάλογη περίοδος υπερθέρμανσης πραγματοποιήθηκε 2 εκατ. χρόνια κατόπιν της πρώτης και είχε παρόμοια αποτελέσματα συρρίκνωσης πολλών θηλαστικών.

«Το γεγονός ότι κάτι παρόμοιο συνέβη δύο φορές κατά τον ίδιο τρόπο αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει σύνδεση αιτίου και αποτελέσματος. Δηλαδή μία από τις συνέπειες της παγκόσμιας υπερθέρμανσης πιθανόν είναι η σημαντική μείωση του μεγέθους των σωμάτων των θηλαστικών», επισημαίνει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μίσιγκαν Φίλιπ Γκίνγκεριτς.

Επιμέλεια: Σιαφάκας Ανδρέας

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top