Menu

Kenyans chase down and catch goat-killing cheetahs Το ταχύτερο ζώο του κόσμου - Τέσσερις χωρικοί στη βορειοανατολική Κένυα κυνήγησαν και έπιασαν δύο τσιτάχ που σκότωναν τις κατσίκες τους.
Ο ιδιοκτήτης τους είπε στο BBC πως τα τσιτάχ ορμούσαν και σκότωναν ένα προς ένα τα ζώα του, μέρα με την ημέρα.
Οι τέσσερις περίμεναν μέχρι την πιο ζεστή στιγμή της μέρας πριν αρχίσουν να κυνηγούν τα τσιτάχ διανύοντας 6,5 χιλιόμετρα.
Τα τσιτάχ κουράστηκαν τόσο που δεν μπορούσαν να τρέξουν άλλο. Τότε οι χωρικοί τα έπιασαν ζωντανά και τα παρέδωσαν στην Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας.
«Πρέπει να με αποζημιώσουν γιατί τα τσιτάχ σκότωσαν τις περισσότερες από τις κατσίκες μου», δήλωσε ο κτηνοτρόφος Nur Osman Hassan στη σομαλική υπηρεσία του BBC.
Τα κοπάδια αυτά είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας για την κοινότητα Κενυατών και Σομαλών που ζουν στην περιοχή αυτή της νοτιοανατολικής Κένυας.
Ο Hassan είπε πως τα τσιτάχ επιτίθονταν στα κοπάδια του εδώ και πολλές εβδομάδες. «Σκότωσαν 15 κατσίκες, έφταναν στο σπίτι μου κάθε μέρα».
Όπως είπε, αποφάσισε να γυρίσει στο χωριό του και να οργανώσει το κυνήγι την ώρα της ημέρας που τα τσιτάχ ζεσταίνονται και κουράζονται και συνήθως αναζητούν σημείο ανάπαυσης στη σκιά.
«Είδα ένα να σκοτώνει άλλη μια κατσίκα νωρίς το πρωί. Περίμενα πολλές ώρες να ανέβει ο ήλιος για να τα κυνηγήσω. Φώναξα κι άλλους και τα κυνηγήσαμε. Τα πιάσαμε και τα φέραμε στις αρχές»

Δείτε τις φωτογραφίες







cheetahs kenya

πηγη http://www.newsbeast.gr/environment/arthro/608917/horikoi-epiasan-zodana-duo-tsitah-stin-kenua-/

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top