Menu

Το Rhodesian Ridgeback Ροδεσιανό Ρίτζμπακ
έχει διαφημιστεί σαν "ο σκύλος ενός άντρα", που σημαίνει ότι δεν είναι ράτσα για το κομψό σαλόνι. Όπως και αν έχει το πράγμα, το γεγονός είναι ότι οι πρόγονοι του σημερινού Ρίτζμπακ χρησιμοποιήθηκαν για κυνήγι λιονταριών στην Αφρική και ήταν αρχικά σκληροτράχηλα και με άγριο ταμπεραμέντο.Η προέλευση της ράτσας είναι άγνωστη, αλλά είναι πιθανό ότι προέρχεται από διασταυρώσεις μεταξύ σκυλιών που ανήκαν στους ιθαγενείς και εκείνων του λευκού πληθυσμού. Σήμερα θεωρείται η εθνική ράτσα της Νότιας Αφρικής. Δεν είχε αναγνωριστεί επίσημα σαν ράτσα στην Ευρώπη, μέχρι αργά τον αιώνα αυτό και αν και είναι σπάνιο σε πολλές χώρες είναι αρκετά πολυάριθμο στις Βρετανικές και, αρκετά φυσιολογικά, Νοτιοαφρικανικές επιδείξεις σκυλιών.

Το Ροδεσιανό Ρίτζμπακ είναι ένα μυώδες και δραστήριο σκυλί. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι οι τρίχες στην πλάτη του φυτρώνουν προς την αντίθετη κατεύθυνση από το υπόλοιπο τρίχωμα, σχηματίζοντας μια ράχη (ridge) κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης. Το κεφάλι έχει μέτριο μήκος και μάλλον φαρδύ. Το Ρίτζμπακ έχει στρογγυλά, αστραφτερά μάτια και κρατάει τα αφτιά του κοντά στο κεφάλι. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό και γυαλιστερό.
Το χρώμα είναι ανοιχτό μέχρι κόκκινο σταρένιο, μερικές φορές με ένα μικρό άσπρο σημάδι στο στήθος. Το ύψος στο ακρώμιο είναι 629 -679 χιλιοστά για τ' αρσενικά και 604 - 654 χιλιοστά για τα θηλυκά. Το βάρος είναι γύρω στα 34,2 κιλά.








Χαρακτηριστικά

Ύψος: 61-69 εκ.
Βάρος: 31-39 κ.
Χρώμα τριχώματος: Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό, λείο και γυαλιστερό. Το χρώμα ποικίλλει από ανοιχτό κίτρινο μέχρι ανοιχτό καφέ. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχουν λευκές περιοχές στο στήθος και στα πόδια.
Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά: Χαρακτηριστικό γνώρισμα της φυλής αυτής είναι το τρίχωμα της ράχης που έχει ανάποδη φορά από το τρίχωμα του υπόλοιπου σώματος. Πρόκειται για μεγαλόσωμα και μυώδη σκυλιά. Το επιρρίνιο είναι μεσαίου μήκους, οξύληκτο. Τα αυτιά είναι μεσαίου μεγέθους, πέφτουν στο πλάι και εμπρός. Η ουρά έχει μια ελαφρά καμπύλη προς τα πίσω και πέφτει προς τα κάτω.
Χαρακτήρας

Είναι πιστά και έξυπνα. Όμως απαιτούν έμπειρους ιδιοκτήτες. Και αυτό γιατί έχουν κάποιες ιδιαιτερότητες που πρέπει να ξέρει ο ιδιοκτήτης, όπως ότι μπορεί να είναι επιφυλακτικά με τους ξένους χωρίς αυτό να αποτελεί επιθετικότητα. Δεν ανταποκρίνονται καλά την άγρια εκπαίδευση και την τιμωρία, ενώ αντιδρούν καλά στη θετική εκπαίδευση με επιβράβευση. Έχουν ένστικτο φύλακα και κυνηγού. Λόγω της καταγωγής τους, είναι ανθεκτικά στις μεγάλες θερμοκρασίες.
Κάλο είναι να ξέρετε και...

Η μέση διάρκεια ζωής είναι 10 έτη.
Συχνά προβλήματα υγείας είναι ο καταρράκτης, διαφορές μορφές καρκίνου, η δυσπλασία του ισχίου. Συχνή εμφάνιση φαίνεται να έχει σε αυτή τη φυλή ο υποθυρεοειδισμός.

The Rhodesian Ridgeback is a dog breed developed in Southern Africa. Its European forebears can be traced to the early pioneers of the Cape Colony of southern Africa, who crossed their dogs with the semi-domesticated, ridged hunting dogs of the Khoikhoi.
In the earlier parts of its history, the Rhodesian Ridgeback has also been known as Van Rooyen's Lion Dog, the African Lion Hound or African Lion Dog—Simba Inja in Ndebele, Shumba Imbwa in Shona—because of its ability to keep a lion at bay while awaiting its master to make the kill.The original breed standard was drafted by F.R. Barnes, in Bulawayo, Southern Rhodesia (now Zimbabwe), in 1922. Based on that of the Dalmatian, the standard was approved by the South African Kennel Union in 1927.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top