Δίδυμa γοριλάκια στο ζωολογικό κήπο Burgers' στο Arnhem Ολλανδίας

Η 20χρονη N'Gayla κρατά με τρυφερότητα τα νεογέννητα, δίδυμα μωρά της στην αγκαλιά της.
Και η χαρά στο ζωολογικό κήπο Burgers' στο Arnhem της Ολλανδίας είναι διπλή, όχι μόνο γιατί γεννήθηκαν δύο γοριλάκια, αλλά γιατί η γέννησή τους αποτελεί πολύ σπάνιο φαινόμενο όταν τα ζώα αυτά είναι σε καθεστώς αιχμαλωσίας.Σύμφωνα με τους ειδικούς, όπως αναφέρει η Daily Mail, η δίδυμη κύηση στους γορίλες συμβαίνει μία φορά κάθε δέκα χρόνια στους ζωολογικούς κήπους!
Οι υπάλληλοι του πάρκου γνώριζαν ότι η επιβλητική N'Gayla ήταν έγκυος, όμως έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν μια μέρα στην αγκαλιά της δύο μικρά.Τα δίδυμα είναι ένα αρσενικό και ένα θηλυκό και για τους πρώτους 18 μήνες της ζωής τους... δύσκολα θα αφήσουν την αγκαλιά της μαμάς τους, ενώ θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η επαφή τους με άλλα μέλη της ομάδας.

Αφού μεγαλώσουν και αρχίσουν να ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους μόνα τους, θα συστηθούν και στους υπόλοιπους, ανάμεσα στους οποίους και στον 23χρονο πατέρα τους Bauwi.«Στον κόσμο των γορίλων η δίδυμη κύηση εί αι εξαιρετικά σπάνια. Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν υπάρξει μόλις 10 από αυτές. Ο πατέρας τους πρώτους μήνες της ζωής τους δεν έχει ενεργό ρόλο στην ανατροφή τους. Φροντίζει να προστατεύει τη μητέρα και τα μικρά από τους υπόλοιπους. Όταν γίνουν 1,5 έτους τα μικρά και γίνουν πιο δραστήρια θα αρχίσει να παίζει μαζί τους» είπε ο Wilco Limpers υπεύθυνος του πάρκου.Τα δίδυμα θα ζήσουν με την οικογένειά τους για περίπου 8 με 10 χρόνια και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε κάποιο άλλο ζωολογικό κήπο, προκειμένου να αποφευχθούν οι αιμομιξίες στην ομάδα, καταλήγει το άρθρο.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget