Menu

Iran mulls Persian cat as next animal astronaut.Μια γάτα Περσίας θα στείλει το Ιράν στο διάστημα, όπως δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης στο πρακτορείο IRNA.


Η αποστολή της γάτας εντάσσεται στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος του Ιράν, το οποίο προκαλεί έντονη ανησυχία στη Δύση, που φοβάται ότι πρόκειται για συγκάλυψη της προσπάθειας ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν επτά μήνες η Τεχεράνη είχε ανακοινώσει ότι εκτόξευσε στο διάστημα έναν πίθηκο, ο οποίος επέστρεψε στη Γη με ασφάλεια.

Βέβαια οι φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν πριν και μετά την αποστολή προκάλεσαν ερωτήματα, αφού το ζώο που επέστρεψε παρουσίαζε εξωτερικές διαφορές συγκριτικά με εκείνο που εστάλη.

Αξιωματούχος του διαστημικού προγράμματος έσπευσε να ανακοινώσει τότε ότι η σύγχυση δημιουργήθηκε επειδή τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανάρτησαν φωτογραφία ενός άλλου πιθήκου, ο οποίος δεν συμμετείχε στην αποστολή του Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, στις αρχές Σεπτεμβρίου, πριν αποφασιστεί ότι ο ιδανικότερος αστροναύτης είναι η γάτα Περσίας, το Ιράν είχε ανακοινώσει ότι σκόπευε να στείλει και δεύτερο πίθηκο στο διάστημα.

Σημειώνεται ότι το 2010 η Τεχεράνη εκτόξευσε στο διάστημα ένα ποντίκι, μια χελώνα και σκουλήκια, ενώ το 2018 σχεδιάζει την πρώτη ανθρώπινη αποστολή.

Πηγή: econews.gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top