Menu

Εξώδικο στο περιοδικό «Έθνος Κυνήγι» έχει σταλεί από το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αίγινα
μετά από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η Anita Hicks κτηνίατρος από την Αυστραλία κατηγορεί τους διαχειριστές του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για «κακοποίηση» των άγριων ζώων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Στριλάκο, που υπογράφει το ρεπορτάζ, η εν λόγω κτηνίατρος θέτει την πολιτεία ενώπιον των ευθυνών της αφού από τις 18 Φεβρουαρίου η καταγγελία της βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Με το εξώδικο το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. ζητάει από τους υπεύθυνους του περιοδικού να ανασκευάσουν σε κάποιο από τα επόμενα τεύχη τους διαφορετικά θα προβεί σε κατάθεση αγωγής και σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το περιοδικό: «Το Κέντρο Περίθαλψης Ζώων της Αίγινας είναι μια υποβαθμισμένη εγκατάσταση με υπεράριθμο πληθυσμό ζώων, με τραυματισμένα άγρια ζώα που δεν λαμβάνουν καμία μορφή θεραπείας ή που λαμβάνουν κάποια φροντίδα από ανθρώπους που... δεν έχουν ιδέα τι κάνουν!

Η κατάσταση είναι απελπιστική και αυτά τα ζώα υποφέρουν από παραμέληση και κακοποίηση... Το ΕΚΠΑΖ αποτελεί μια... μαύρη σελίδα και για την Αίγινα και για την Ελλάδα».

Γιατί δεν λένε κουβέντα για την κακοποίηση των ζώων στις Σκουριές;

Το περιοδικό «Έθνος Κυνήγι» ενδιαφέρεται για τις συνθήκες διαβίωσης των άγριων ζώων στο συγκεκριμένο κέντρο περίθαλψης και δημοσιεύει τα στοιχεία που διαθέτει τα οποία μάλιστα έχουν καταγγελθεί στις αρχές.

Ως εδώ όλα φαίνονται καλώς καμωμένα. Φυσικά κάθε ρεπόρτερ οφείλει να φέρνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία, που έχει στα χέρια του, ώστε η έρευνα των αρμόδιων αρχών να ξεκαθαρίσει το τι συμβαίνει εκεί.

Όμως οι δημοσιογράφοι του συγκεκριμένου εντύπου προφανώς και δεν τολμούν να πουν κουβέντα για όσα κάνει εις βάρος του περιβάλλοντος άρα και εις βάρος των άγριων ζώων – για τα οποία τόσο κόπτονται αν και υποστηρίζουν το «σπορ» του κυνηγιού – η «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.».

Η συγκεκριμένη εταιρία είναι θυγατρική της πολυεθνικής Eldorado Gold και του ομίλου Μπόμπολα και με την εγκατάσταση μεταλλείων εξόρυξης χρυσού στα δάση του όρους Κάκκαβος ο αφανισμός της φύσης και των χωριών της περιοχής, στο βωμό της ανάπτυξης είναι βέβαιος.

Για όσους δεν το γνωρίζουν το περιοδικό «Έθνος Κυνήγι» ανήκει στον Όμιλο Μπόμπολα δηλαδή στον ίδιο όμιλο με την «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» και όπως λέει ο λαός μας «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σχοινί».

Είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι μεταξύ των κυνηγετικών ομοσπονδιών, της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής (οι θηροφύλακες δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι είναι μέλη των κυνηγετικών ομοσπονδιών και πληρώνονται αυτές και όχι από το κράτος για να ελέγχουν τους κυνηγούς) και του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. υπάρχει κόντρα εδώ και χρόνια.

Η κόντρα αυτή κρατάει καιρό επειδή οι άνθρωποι του Ε.Κ.Π.Α.Ζ. εναντιώνονται και στο κυνήγι και στη λαθροθηρία που οδηγεί στον θάνατο, στον αφανισμό ή σε μόνιμη αναπηρία χιλιάδες άγρια ζώα.

Πηγή: Εξώδικο στο «Έθνος Κυνήγι» από το Ε.Κ.Π.Α.Ζ. για συκοφαντικό δημοσίευμα zoosos.gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top