Menu

Νεαρή πτεροφάλαινα, μήκους περίπου 6 μέτρων, βρέθηκε εκβρασμένη στις ακτές της Κυπαρισσίας.
Κάτοικος της περιοχής/εθελόντρια του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος ενημέρωσε και, σε στενή συνεργασία με το «ΑΡΙΩΝ – Ερευνητικό Κέντρο Διάσωσης & Περίθαλψης Κητωδών», ειδοποιήθηκαν οι λιμενικές αρχές και κτηνίατρος της περιοχής.

Παρά την άμεση ανταπόκριση, η φάλαινα είχε ήδη υποστεί προχωρημένη σήψη και η ταφή της έγινε χωρίς να συλλεχθούν τα απαραίτητα δείγματα, τα οποία θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία για τα αίτια του θανάτου της.

Η αγωνία για το μέλλον των φαλαινών που ζουν ή μεταναστεύουν στο Ιόνιο Πέλαγος ολοένα και μεγαλώνει, δεδομένου ότι εκεί βρίσκονται σε εξέλιξη σεισμικές έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα. Το Ιόνιο Πέλαγος είναι περιοχή με ιδιαίτερη σημασία για σπάνια είδη θαλάσσιων θηλαστικών, ιδιαίτερα για τα τρία είδη φαλαινών που καταγράφονται τακτικά εκεί.

Το Αρχιπέλαγος καλεί τους κατοίκους των παράκτιων περιοχών του Ιονίου και της Κρήτης, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη σεισμικές έρευνες να παραμένουν σε εγρήγορση, παρατηρώντας τις ακτές γύρω τους, και να ενημερώνουν αμέσως σε περιπτώσεις εκβρασμών θαλάσσιων θηλαστικών.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top