Ζευγαρωμα Γατας

Η γάτα (Felis catus - Αίλουρος η γαλή) ανήκει στην οικογένεια των Αιλουροειδών και είναι το πιο διαδεδομένο κατοικίδιο ζώο.
Ζει στο περιβάλλον του ανθρώπου εδώ και τουλάχιστον 9.500 χρόνια.

Ζευγαρωμα Γατας Βιντεο

Αναπαραγωγή
Οι γάτες εκδηλώνουν διάθεση για ζευγάρωμα σε αρκετές περιόδους μέσα στο χρόνο. Μία χρονική περίοδος διαρκεί περί τις τέσσερις έως επτά ημέρες, αν η θηλυκή γάτα ζευγαρώσει. Αν όχι, η περίοδος αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη σε χρόνο.

Συχνά παρουσιάζεται το φαινόμενο πολλά αρσενικά να προσελκύονται από ένα θηλυκό και να πολεμούν για το δικαίωμα στην αναπαραγωγή. Επίσης, ένα θηλυκό αποκτά γατάκια από πολλά και διαφορετικά αρσενικά. Στην αρχή τα θηλυκά διώχνουν το αρσενικό, στη συνέχεια όμως ζευγαρώνουν και μετά εκβάλλουν μια δυνατή κραυγή. Το θηλυκό μετά το ζευγάρωμα καθαρίζεται. Εάν κάποιο αρσενικό προσπαθήσει να ζευγαρώσει μετά τον καθαρισμό, το θηλυκό θα του επιτεθεί.

Η περίοδος κύησης για τις γάτες διαρκεί γύρω στις 57 έως 67 ημέρες, με μέση διάρκεια τις 63 ημέρες. Ορισμένες φυλές, όπως οι γάτες του Σιαμ, μπορεί να έχουν μεγαλύτερη κύηση. Γεννά τρία έως οκτώ γατάκια, τα οποία ωριμάζουν σεξουαλικά στην ηλικία των τεσσάρων έως δέκα μηνών (τα θηλυκά) και πέντε έως επτά μηνών (τα αρσενικά).

Προκειμένου να εξασφαλιστεί ο έλεγχος της αναπαραγωγής τους, μπορεί να γίνει στείρωση με χειρουργική επέμβαση μεταξύ της έκτης και όγδοης εβδομάδας της ζωής τους. Με την εν λόγω χειρουργική επέμβαση εμποδίζεται και η ανεπιθύμητη συμπεριφορά του ζευγαρώματος, που περιλαμβάνει τη σήμανση του εδάφους τους με τα ούρα τους στα αρσενικά και το κάλεσμα με χαρακτηριστικές κραυγές από τα θηλυκά στα αρσενικά.

Ορισμένες φορές, σε ποσοστό γύρω στο 20% μπορεί να συμβούν περιγενετικές ανωμαλίες με αποβολές ή θανάτους τρεις ημέρες μετά τον τοκετό. Οι πιο κοινές ανωμαλίες είναι οι σχισμές υπερώας, τα λυκοστόματα, οι εξεγκεφαλίες (διάφορες παραμορφώσεις του προσώπου και της κεφαλής), η ατρησία του εντέρου και άλλα.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τα υγιή θηλυκά γατάκια, μπορούν να ωριμάσουν σεξουαλικά από την ηλικία των έξι μηνών. Πολλές φορές εξακολουθούν να μεγαλώνουν ακόμη, ενώ ήδη γεννούν τα πρώτα τους γατάκια.
Αν και τα αρσενικά αναπτύσσονται πιο γρήγορα από τα θηλυκά, δεν ωριμάζουν σεξουαλικά πριν γίνουν εννιά έως και δέκα πέντε μηνών. Ο αρσενικός, θα εξακολουθήσει να μεγαλώνει για ένα χρόνο ακόμη.

Πότε αρχίζει το σεξουαλικό ενδιαφέρον στις νεαρές θηλυκές γάτες;

Αρχή του σεξουαλικού ενδιαφέροντος, φανερώνεται στο θηλυκό από τα τέλη του Ιανουαρίου μέχρι τις αρχές του Απρίλη, του επόμενου χρόνου απ' αυτόν που γεννήθηκε και μέχρι τότε οι αρσενικοί, δε δείχνουν κανένα ενδιαφέρον.
Με το μεγάλωμα της ημέρας, η περιοχή του εγκεφάλου που ονομάζεται υποθάλαμος, διεγείρεται και αυτό προκαλεί την αποδέσμευση των γονοδοτροπικών ορμονών, από τον αδένα της υπόφυσης. Οι ορμόνες αυτές, μέσα από το αίμα περνούν στις ωοθήκες, που προκαλούν την ανάπτυξη των ωαρίων. Συγχρόνως η ωοθήκη εκκρίνει μια ορμόνη, που ονομάζεται οιστρογόνος, η οποία προετοιμάζει τη μήτρα για την εμφύτευση. Οι οιστρογόνες φτάνουν στον εγκέφαλο μέσα από το αίμα και ενεργοποιούν τη σεξουαλική συμπεριφορά. Η σεξουαλική συμπεριφορά στη θηλυκή γάτα είναι στερεότυπη και ακολουθεί το ίδιο πρότυπο κάθε φορά. Οι οιστρογόνες διεγείρουν τους αδένες γύρω στο στόμιο του κόλπου, οι οποίοι εκκρίνουν μια ουσία που μυρίζει, που δεν την αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος, αλλά πολύ ελκυστική για τους αρσενικούς γάτους.

Πως αντιδρά η θηλυκή γάτα κατά την προπαρασκευαστική περίοδο;

Στην προπαρασκευαστική αυτή περίοδο, η γάτα θα αποκρούσει τις απόπειρες του αρσενικού, χτυπώντας τον με τα νύχια της προτεταμένα, γρυλίζοντας και απομακρύνεται αν εκείνος θελήσει να την πλησιάσει.

Πως η γάτα προκαλεί τον αρσενικό γάτο για ζευγάρωμα;

Αυτή η φάση περνάει γρήγορα (μετά από μια δυο μέρες) και μετά η διάθεση της αλλάζει εντυπωσιακά. Αρχίζει να τρίβει το κεφάλι της, να σηκώνει τη λεκάνη της, να παραμερίζει την ουρά της και να κάθεται ανακούρκουδα. Όταν ο γάτος είναι κοντά τον δέχεται αμέσως.
Κατά τη διείσδυση η γάτα βγάζει μια μοναδική τρομοκρατημένη στριγκλιά και μετά βίαια, ελευθερώνεται και κυλιέται πάνω- κάτω ανάσκελα και γλείφει μετά μανίας τα γεννητικά της όργανα. Ο αρσενικός κατά τη διάρκεια αυτής της εντυπωσιακής αντίδρασης απομακρύνεται σε απόσταση που να αισθάνεται ασφαλής και την παρατηρεί. Αν δοκιμάσει ξανά, θα αντιμετωπίσει μια βίαιη αντίδραση με φοβερό γρύλισμα και επίθεση με νύχια.
Αυτή η αντίδραση λιγοστεύει λίγο-λίγο σε ένταση και σε ένα τέταρτο με περίπου μια ώρα, η γάτα αρχίζει να καλεί το αρσενικό με γουργουρητά και τριψίματα, έτοιμη ξανά για ζευγάρωμα. Όταν υπάρχουν πολλοί γάτες σχηματίζουν κύκλο και εκείνη επιλέγει πρώτα το δυνατότερο, αλλά καμιά φορά κατά τη διάρκεια του ίδιου οργασμού, ζευγαρώνει και με άλλον από τους υπόλοιπους. Η θηλυκή γάτα μπορεί να δείξει απέχθεια και απορρίπτει ορισμένους γάτες αν δεν της αρέσουν, ακόμα και αν είναι σε οργασμό.

Πότε έχει τελειώσει η περίοδος του ζευγαρώματος στις γάτες;

Όταν πια η θηλυκή, μετά το ζευγάρωμα περάσει στην επόμενη φάση, τότε αρνιέται κάθε επαφή. Αυτό γίνεται 24 ή 48 ώρες μετά από ένα επιτυχημένο ζευγάρωμα. Αν δεν είχε επιτυχία ή αν δεν ζευγάρωσε καθόλου κανονικά μένει σε οργασμό ως και έξη μέρες.
Κανονικά μεσολαβεί μια ήρεμη περίοδος περίπου δυο εβδομάδων πριν αρχίσει να αναζητά πάλι γάτο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
wikipedia
petzoo.gr
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

Εχουμε θυληκιά γατούλα
και την φωνάζουμε
Ρένγκα.Εχει μεγαλώσει μαζί μας με πολύ αγάπη.Ψάχνουμε αρσενικό γάτο να
την ζευγαρώσουμε!Δεν μας απασχολεί η ράτσα,αρκεί να εχει κάνει όλα τα
εμβόλια του σαν τη δικιά μας.Είναι υγιέστατη και όχι να το παινευτούμε
είνα και πανέμορφη!!:)))Οποιος ενδιαφέρεται από Θεσσαλονίκη ας
επικοινωνήσει μαζι μας στο e-mail:alexmacaon@live.com!!Ευχαριστούμε!!

Λίγο αργά, αλλά είναι ακόμα αστείρωτη η γατούλα σας? Γιατί ενδιαφέρομαι να ζευγαρώσω τον δικό μου.

Εχω Σιαμ γατούλα και ενδιαφέρεται να ζευγαρώσει. Όποιος έχει αστείρωτο αρσενικό γατούλη (κατα προτίμηση Σιαμ), ασ μου τηλεφωνέσει στο 2106121153.
Ευχαριστώ
Πόπη

μπορείτε να βρείτε κι άλλα βιντεάκια με ζευγάρωμα εδώ

https://www.youtube.com/playlist?list=PLS09TYx9tf2YBRFKKY-iSRec_q6aWopoE

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget