Menu

Πριν συμπληρώσετε το έγγραφο και το στείλετε στους αρμόδιους διαβάστε τι πρέπει να κάνετε, όταν καλείτε το 100 για να καταγγείλετε αυτό που βλέπετε.


1) Καλείτε το 100 (η κλήση είναι χωρίς χρέωση) και δίνετε τα στοιχεία σας εξηγώντας, ότι στο τάδε μέρος βρήκατε νεκρό/α ζώο/α και ζητάτε να έρθει περιπολικό για καταγραφή του συμβάντος.

2) Αν σας πουν να καλέσετε το τοπικό τμήμα τους απαντάτε να προωθήσουν την τηλεφωνική καταγγελία. Δεν είστε υποχρεωμένοι να πληρώσετε κλήση από κινητό.

3) Αν αρνηθούν, να έρθουν προβάλλοντας οποιαδήποτε δικαιολογία ή αν αργούν υπερβολικά, μπορείτε να τους απειλήσετε ότι θα κάνετε έγγραφη καταγγελία εις βάρος τους για παράβαση καθήκοντος, απιστία.

4) Το υπόδειγμα αυτό μπορείτε να το στείλετε μεταγενέστερα με φαξ στη γραμματεία του τοπικού Α.Τ. ή με email στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας περί ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στα email της αρμόδιας Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνση του νομού, περιφέρειας.

5) Τα email των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων οι οποίες υποχρεούνται να προωθήσουν το αίτημά σας στην αρμόδια υπηρεσία, είναι διαθέσιμα στον ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ. www.hellenicpolice.gr.

6) Θα χρειαστεί μόνο να πάτε να παραλάβετε το αντίγραφο του βιβλίου συμβάντων ή τυχόν άλλο έγγραφο.

Πριν συμπληρώσετε το έγγραφο και το στείλετε στους αρμόδιους διαβάστε τι πρέπει να κάνετε, όταν καλείτε το 100 για να καταγγείλετε αυτό που βλέπετε.

ΣΧΕΔΙΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.

Ονοματεπώνυμο:
Διεύθυνση κατοικίας ή προσωρινής διαμονής:
Α.Δ.Τ.:
Tηλ. Επικοινωνίας:
Email:
Αστυνομικό Τμήμα: [περιοχή]
Τηλ. Α.Τ.
Email:

Πόλη... 4 Δεκεμβρίου 2012

Στις 4 Δεκεμβρίου και ώρα περίπου 17:30, κάλεσα την Άμεση Δράση (100) ζητώντας να μεταβεί περιπολικό στο [περιοχή], δήμου [όνομα δήμου] ώστε να καταγράψει περιστατικό είτε θανάτωσης και εγκατάλειψης πιθανώς από τροχαίο, είτε δηλητηρίασης σκύλου, ο οποίος κείτονταν νεκρός στο εν λόγω σημείο και να προβεί στις δέουσες ενέργειες, για να μεταφερθεί το ζώο σε ψυγείο ή σε ασφαλή χώρο και να γίνει μεταγενέστερα διακομιδή και νεκροψία από την αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.
Το περιπολικό κατέφθασε ώρα περίπου 18:00 και κατέγραψε το περιστατικό, όπως ζητήθηκε. Επειδή η αρμόδια κτηνιατρική υπηρεσία ήταν κλειστή και δεν υπήρχε διαθέσιμο όχημα και προσωπικό του δήμου για να μεταφέρει το πτώμα σε ασφαλές μέρος προκειμένου να γίνει αργότερα η νεκροψία, το περιπολικό μετέφερε τελικά το ζώο στα δημοτικά σφαγεία.
Παρακαλώ την υπηρεσία σας:
Να προβεί στην καταγραφή του συμβάντος,
Να διεξάγει έρευνα στην ευρύτερη περιοχή ούτως ώστε να διαπιστωθεί αν οι περίοικοι ή οι ιδιοκτήτες καταστημάτων γνωρίζουν οτιδήποτε για το περιστατικό αυτό,
Να προβεί, μετά την έκθεση νεκροψίας της αρμόδιας κτηνιατρικής υπηρεσίας, στην σύνταξη μήνυσης κατά του δράστη ή των δραστών, εφόσον τελικά εντοπιστούν, ή κατ' αγνώστων λόγω του αυτεπάγγελτου χαρακτήρα του αδικήματος.

Μετά την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, παραλαλώ όπως εκδώσετε αντίγραφο του βιβλίου συμβάντων και οπουδήποτε άλλου εγγράφου που να αφορά το εν λόγω περιστατικό, το οποίο θα παραλάβω αυτοπροσώπως εν ευλόγω χρόνω.

Με τιμή,
(υπογραφή)

απο το zoosos.gr

Δημοσίευση σχολίου

  1. Πολύ χρήσιμο το άρθρο σας.
    Είμαι η Μάρσα από "Τα ΣκυλοΝέα Της Μάρσας"
    taskylonea.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top