Menu

Το Havanese είναι μέλος της οικογένειας Bichon των σκυλιών, η οποία περιλαμβάνει επίσης το Bichon Frise, το Bichon από τη Μπολώνια, της Μάλτα, Coton de Tulear,
Tsvetnaya Bolonka, Franzuskaya Bolonka και ενδεχομένως τις φυλές Lφwchen. Αυτά τα σκυλιά αναπτύχθηκαν από το τώρα εκλείψας μεσογειακό Bichon tenerife, το οποίο εισήχθη στις Κανάριες νήσους από τον ισπανικό και αργότερα σε άλλες νησιά και αποικίες της Ισπανίας από τους ναυτικούς.

Εμφάνιση
Το Havanese, ενώ ένα σκυλί παιχνιδιών και πάντα ένας σύντροφος, είναι επίσης ένα εγκάρδιο και εύρωστο σκυλί για ένα τέτοιο μέγεθος, και δεν πρέπει ποτέ να δώσουν την εμφάνιση του εύθραυστου ή να υπερβολικά λεπτοί. Η σειρά ύψους είναι από 8½ 11½ στις ίντσες (216 έως 292 χιλ.), με το ιδανικό που είναι μεταξύ 9 και 10½ τις ίντσες (229 και 267 χιλ.), που μετριούνται withers, και είναι ελαφρώς λιγότερο από το μήκος από το σημείο του ώμου στο σημείο των γλουτών, το οποίο πρέπει να δώσει στο σκυλί την εμφάνιση της ύπαρξης ελαφρώς πιό μακροχρόνιο από ψηλή.

Μια μοναδική πτυχή της φυλής είναι το topline, που ανέρχονται ελαφρώς από withers στους γλουτούς, και ο βηματισμός, που είναι flashy αλλά φθάνοντας όχι επίσης, και δίνει το Havanese spritely, ευκίνητη εμφάνιση σε κίνηση.
Η έκφραση του προσώπου, με τα μάτια αμυγδάλων της, είναι ένα από το mischievousness παρά την ύπαρξη χαριτωμένη, όπως bolognese, και τα αυτιά, που είναι μέσα στο μήκος και επενδύονται με φτερά καλά, κρεμούν πάντα κάτω. Η ουρά πρέπει να κάμψει πέρα από την πλάτη σε ανάπαυση, και όπως το υπόλοιπο του σκυλιού, καλύπτεται στη μακριά γούνα.
Η βασική λέξη για το Havanese είναι "φυσική", και τα πρότυπα φυλής σημειώνουν ότι εκτός από το μικρό ψαλίδισμα περίπου τα πόδια για να επιτρέψουν μια κυκλική εμφάνιση ποδιών, πρόκειται να παρουσιαστούν ότι περαιτέρω τακτοποιώντας, πίσω-κτενίζοντας, ή άλλη ανησυχία είναι ενάντια στον τύπο και θα αναγκάσει ένα σκυλί για να αποκλειθεί.
Αυτός περιλαμβάνει τις αποσυνδεδεμένες ουρές, τα αυτιά, και ακόμη και πρότυπα που απαγορεύουν τη χρήση των topknots και υποκύπτουν στην παρουσίαση. Τα πρότυπα AKC σημειώνουν ότι "ο χαρακτήρας του είναι ουσιαστικά εύθυμος μάλλον από διακοσμητικόσ" και το Havanese, όταν παρουσιάζεται, πρέπει να απεικονίσει ότι, εξετάζοντας γενικά όπως ένα παιχνίδι στο μέγεθος μόνο, αλλά περισσότερους το σπίτι με το παιχνίδι με τα παιδιά ή να κάνει τα ανόητα τεχνάσματα από όντας χαϊδεμένο και καλλωπισμένο σε ένα μαξιλάρι μεταξιού.

Χρώμα
Αν και υπάρχει κάποιο επιχείρημα εάν το αρχικό Havanese ήταν όλο το λευκό ή των διαφορετικών χρωμάτων, σύγχρονο Havanese είναι αποδεκτό σε όλα τα χρώματα και τα σχέδια παλτών, με τα επιδόματα που γίνονται σε κάθε πρότυπα φυλής για τη μοναδική ζωηρόχρωμη φύση τους. Οι μόνοι περιορισμοί είναι ότι κάθε Havanese πρέπει να έχει μια μαύρη μύτη και eyerims, εκτός από στη σοκολάτα χρωμάτισαν τα σκυλιά, όπου ο καφετής χρωματισμός επιτρέπεται. Τα δημοφιλή χρώματα περιλαμβάνουν fawn, λευκό, και ο Μαύρος, και παρτη-χρωματισμένο Havanese τόσο καλά θεωρείται όσο τα στερεά.
Παλτό
Το Havanese, όπως άλλα Bichons και σχετικά σκυλιά όπως poodles, έχει ένα παλτό που δεν ρίχνει εύκολα. Μάλλον, πιάνει την τρίχα και dander εσωτερικά, και πρέπει να βουρτσιστεί τακτικά έξω. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το Havanese nonallergenic ή hypoallergenic, αλλά ακόμα απελευθερώνουν dander, το οποίο μπορεί να επιδεινώσει τις αλλεργίες. Είναι καλύτερο να εκτεθεί στο Havanese πρίν αποφασίζει να επιλεχτεί το ένα ως σκυλί για ένα σπίτι με τις αλλεργίες.

Το Havanese έχει τρεις τύπους παλτών, ο ομαλός, ο οποίος είναι παρόμοιος με το Μαλτέζο, σγουρό, που δεν είναι αντίθετα από ένα παλτό Bichon Frise, και τον κυματιστό, ο οποίος είναι ο προτιμημένος τύπος και ο τύπος ο μεμονωμενότερα Havanese παλτών. Η τρίχα δεν είναι μακριά, μαλακή, και άφθονη, και πρέπει να έχει καμία αγένεια. Μια σύντομη μεταλλαγή παλτών παρουσιάζει περιστασιακά στα ειδάλλως κανονικά απορρίματα, αλλά αυτά δεν είναι showable Havanese και πηγαίνουν μέχρι τώρα ενάντια στα πρότυπα ότι ακόμη και η αναπαραγωγή καινοτομίας τους είναι αποθαρρυνμένη.


Λόγω της τροπικής φύσης του Havanese, το παχύ παλτό είναι ελαφρύ και σχεδιασμένο για να ενεργήσει ως sunshade και δροσίζοντας πράκτορας για το μικρό σκυλί τις καυτές ημέρες. Αυτό σημαίνει, εν τούτοις, ότι το χνουδωτό Havanese χρειάζεται την προστασία ενάντια στις κρύες χειμερινές ημέρες, παρά το θερμό wooly βλέμμα της γούνας τους.
Το παλτό μπορεί να παρουσιαστεί φυσικά βουρτσισμένος έξω, ή σχοινόδετος, μια τεχνική που μετατρέπει το μακρύ παλτό "σε σκοινιά" της γούνας, και που είναι δύσκολο να αρχιστεί αλλά εύκολος να φροντίσει για όταν ολοκληρώνεται.
Ιδιοσυγκρασία
Το Havanese έχει μια ανόητη, φιλική ιδιοσυγκρασία που είναι αντίθετα από πολλές άλλες φυλές σκυλιών παιχνιδιών. Είναι στο σπίτι με τα καλά συμπεριφερμένα παιδιά και τα περισσότερα άλλα κατοικίδια ζώα, και είναι σπάνια ντροπαλός ή νευρικός γύρω από τους νέους ανθρώπους. Έξυπνοι και ενεργοί, θα ζητήσουν συχνά την προσοχή με την εκτέλεση των τεχνασμάτων.
Το Havanese είναι ένα πολύ προσανατολισμένο προς τους ανθρώπους σκυλί, και δεν κάνει καλά με τις μεγάλες περιόδους χωρισμού από την οικογένειά τους. Λόγω αυτού, δεν είναι κατάλληλοι για τους ανθρώπους που απασχολούνται στις πολλές ώρες ή παίρνουν τα συχνά ταξίδια. Έχουν συχνά μια συνήθεια της ακολουθίας των ανθρώπων τους γύρω από το σπίτι, ακόμη και στο λουτρό, αλλά δεν τείνουν να είναι υπερβολικά κτητικοί των ανθρώπων τους, και δεν υφίστανται συνήθως την επιθετικότητα ή τη ζηλοτυπία προς άλλα σκυλιά, άλλα κατοικίδια ζώα ή άλλους ανθρώπους.
Η αγάπη του Havanese των παιδιών προέρχεται πίσω στις ημέρες όταν ήταν συχνά ο συμπαίκτης των μικρών παιδιών των οικογενειών στις οποίες άνηκε. Αντίθετα από τα περισσότερα σκυλιά παιχνιδιών, που είναι πάρα πολύ λεπτά και μερικές φορές πάρα πολύ νευρικός ή επιθετικός για να ανεχτούν το συχνά αδέξιο παιχνίδι των παιδιών, το Havanese, με την προσοχή, είναι εύθυμος σύντροφος ακόμα στα πιό μικρά παιδιά, και αυτό δεν είναι κανένα μικρό μέρος της αυξανόμενης δημοτικότητάς του σε όλο τον κόσμο.

Δημοσίευση σχολίου

  1. Ενδιαφέρομαι για ενα θηλυκό havanese.
    natasda@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ενδιαφερομαι για ενα havanese,μηπως χαριζεται καποιο θηλυκο? η σε πολυ χαμηλη τιμη λογω δυσκολιων ανεργιας? Γιαννης 6937432235

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top