Menu

Αυτός είναι ο Τζον, ο γατούλης που εντοπίστηκε στις 5/10 με σοβαρά τραυματισμένη την ουρά να τριγυρνά στην είσοδο μια πολυκατοικίας στο Ν. Ηράκλειο Αττικής. Η Λίλια
Εγκιαζάροβ, που τον φρόντισε, εξηγεί στο zoosos.gr: «Του δώσαμε νερό και φαγητό, όμως αυτό δεν έφτανε, γιατί η ουρά του ήταν σοβαρά τραυματισμένη, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Είναι σίγουρο ότι κάποιος άνθρωπος του το προκάλεσε, πιθανότατα να του έβαλε φωτιά. Μέρα με τη μέρα η ουρά του χειροτέρευε και άρχισε να αιμορραγεί, οπότε τον πιάσαμε και μετά από δυσκολίες τον πήγαμε στον κτηνίατρο, ο οποίος μας είπε ότι έχει μολυνθεί και ότι πρέπει να αφαιρεθεί ο νεκρός ιστός, αλλιώς ο γάτος μπορεί και να πέθαινε.

Χωρίς σκέψη, προχωρήσαμε σε επέμβαση, κατά την οποία αφαιρέθηκε το μεγαλύτερο κομμάτι από την ουρά του. Για μας ήταν πολύ δύσκολο, γιατί χρειάστηκε να πληρώσουμε από την τσέπη μας το κόστος για το χειρουργείο, αλλά και για τα φάρμακά του, καθώς και να τον κρατήσουμε σε κλειστό χώρο για να αναρρώσει, τη στιγμή που ήταν αδύνατο να τον πάρουμε σπίτι μας.

Ευτυχώς ανάρρωσε πολύ καλά, όμως αφού συνήλθε, αναγκαστικά τον βγάλαμε πάλι έξω στον κήπο της πολυκατοικίας. Ο Τζον είναι λιγότερο από ενός έτους, και σίγουρα έμενε σε κάποιο σπίτι, αφού είναι εξαιρετικά φιλικός με τους ανθρώπους και χαδιάρης, ενώ τα πάει καλά και με τα άλλα ζώα.

Αυτή τη στιγμή τον ταΐζουμε και του δίνουμε την αντιβίωσή του, ενώ την άλλη εβδομάδα θα τον πάμε στον κτηνίατρο για να του βγάλει τα ράμματα. Το κακό στην ιστορία είναι ότι έχει αρχίσει να φοβάται πολύ στο δρόμο, οποιοσδήποτε ήχος τον τρομάζει, ενώ είναι διστακτικός ακόμα και με μας που προηγουμένως κοιμόταν στην αγκαλιά μας, κυριολεκτικά.

Ο δρόμος δεν είναι το κατάλληλο μέρος για ένα γατάκι που έχει μάθει τις αγκαλιές των ανθρώπων και δεν ξέρει να φυλάγεται από τους κινδύνους του έξω κόσμου. Ο καημένος μένει κρυμμένος κάτω από αμάξια και μέσα σε θάμνους, ενώ εμείς προσπαθούμε να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του.

Κάνω έκκληση να βρεθεί κάποιος που θέλει να υιοθετήσει τον Τζον και να τον απαλλάξει από τον πόνο που έχει ζήσει. Είναι κρίμα αυτό το πλασματάκι να χάσει τελικά την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους, κι ας του έχουν φερθεί τόσο άσχημα.

Γειτόνισσά μας έγραψε μια προειδοποιητική επιστολή για την περίπτωση του Τζον και την κόλλησε στους δρόμους, για να έχουν το νου τους όλοι οι γατο-ιδιοκτήτες, καθώς κυκλοφορεί στην περιοχή μας ένα αρρωστημένο μυαλό.

Αν ενδιαφέρεστε για τον Τζον, στείλτε μου email: lilia_7_egiaz@hotmail.com, για να επικοινωνήσουμε. Διαφορετικά προωθήστε το όπου μπορείτε, βοηθήστε να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία σε αυτόν τον μικρό.

Η υιοθεσία του μικρούλη θα γίνει υπό την αιγίδα του συλλόγου «Φίλοι Ζώων Ηρακλείου Αττικής».

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top