Menu

Γεμάτο κουτάβια είναι εδώ και λίγο καιρό το Κέντρο Αναπαραγωγής και Εκπαίδευσης Ελληνικού Ποιμενικού του Αρκτούρου στην Αγραπιδιά Φλώρινας! Δύο γέννες μέσα στο
καλοκαίρι μας έδωσαν 8 μικρούς πανέμορφους καθαρόαιμους ελληνικούς ποιμενικούς. Ο Κρόνος, και η Σελήνη, που γεννήθηκαν στα τέλη Ιουλίου, θα διατεθούν σε κτηνοτρόφους που έχουν επιλεγεί τις επόμενες ημέρες, μιας και είναι ήδη 2 μηνών. Η Μούσα, εκτροφής Αρκτούρου, γέννησε πριν μερικές ημέρες 8 κουταβάκια, από τα οποία επέζησαν τα 6 (4 αρσενικά, και 2 θηλυκά). Τα έξι κουτάβια δεν έχουν ονοματιστεί ακόμα, καθώς είναι μόλις λίγων ημερών. Έχουν μόλις ανοίξει τα μάτια τους και την 9η εβδομάδα της ηλικίας τους θα διατεθούν στο δίκτυο των κτηνοτρόφων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αρκτούρος στο πλαίσιο της πρόληψης των ζημιών που προκαλούν οι αρκούδες και οι λύκοι στο κτηνοτροφικό κεφάλαιο και θέλοντας να προστατεύσει την ελληνική φυλή σκύλων που κινδυνεύει με εξαφάνιση, εκτρέφει από το 1998 ελληνικούς ποιμενικούς και τους χορηγεί δωρεάν σε κτηνοτρόφους των οποίων τα κοπάδια βόσκουν σε ορεινές περιοχές που αποτελούν το βιότοπο των μεγάλων σαρκοφάγων ζώων.
Κάθε χρόνο στο Κέντρο γεννιούνται περίπου 50 κουτάβια και η λίστα αναμονής για την απόκτηση ενός είναι πολύ μεγάλη. Τα κουτάβια της τελευταίας γέννας σε λίγο καιρό θα παραδοθούν στους κτηνοτρόφους σύμφωνα με τη σειρά προτεραιότητας που τηρούμε.

Δείτε τις φωτογραφίες

Δημοσίευση σχολίου

  1. θελω να εχω ενα ζευγαρι τσοπανοσκυλα, μενω ερετρια σε μια εκταση 1,5 στρεμα αλλα δυστυχως δεν δυναμε να πληρωσο.ειχα και εχω παντα σκυλια στην κατοχη μου τωρα εχω ενα ζευγαρι λευκους καναδεζικους λυκους αλλα δυστυχως εχουν γεραση(12 ετων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παρακαλω απαντηση αν υπαρχη στο stevenkyp@gmail.com ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παρακαλω θα ηθελα ενα ζευγαρι τσοπανοσκυλα(κουταβια) για φυλαξη μιας εκτασης 4 στρεμματων στην περιοχη της ευβοιας τηλ επικοιν.6948262887

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ θά ήθελα ένα αρσενικό κουτάβι για φύλαξη αμνοερίφια στην περιοχή μιραλι αχαιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top