Menu

Ένας φαλακρός αετός που ανακαλύφθηκε τραυματισμένος και σε άσχημη κατάσταση πριν από πέντε χρόνια, σύντομα θα ελευθερωθεί στο περιβάλλον, χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας.
Η Beauty, όπως την ονόμασαν στον σταθμό προστασίας άγριων πτηνών Birds of Prey Northwest, βρέθηκε από την βιολόγο Jane Flink Cantwell στην Αλάσκα το 2008. Ένας πυροβολισμός από λαθροκυνηγούς είχε καταστρέψει τελείως το ράμφος της, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τραφεί και να μην έχει καμία ελπίδα επιβίωσης στην φύση.
Αρχικά, η Cantwell είχε αρνηθεί να αποδεχτεί πως δεν υπήρχε σωτηρία για την Beauty. Οι εθελοντές του κέντρου είχαν τοποθετήσει στον αετό ένα προσωρινό ράμφος, ώστε να μπορεί να τρέφεται με την βοήθεια των ανθρώπων. Πριν από λίγο καιρό όμως ομάδα ερευνητών, μηχανικών και οδοντιάτρων σε συνεργασία με το κέντρο περίθαλψης δημιούργησαν το πρώτο προσθετικό ράμφος, το οποίο σχεδιάστηκε από πρόγραμμα CAD και κατασκευάστηκε με την χρήση 3D εκτυπωτή.

Το νέο ράμφος αποτελείται από πολυμερή νάιλον, γεγονός που το καθιστά εξαιρετικά ανθεκτικό, ενώ έχει το ίδιο σχήμα και περίπου το ίδιο βάρος με το κανονικό. Η επέμβαση κράτησε δυο ώρες και η Beauty μπορεί τώρα να τρώει και να πίνει μόνη της, δεν είναι ακόμα έτοιμη όμως να απελευθερωθεί στην φύση.


πηγη newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top