Menu

Ο φωτογράφος Alan Wennington έχει απαθανατίσει διάφορα ζώα στην καριέρα του, από κοντά αλλά και από πιο μακριά! Ωστόσο τη τελευταία συνάντηση που είχε με έναν
κόκκινο σκίουρο στο Northumberland της Μεγάλης Βρετανίας απέκτησε παράδοξα μεγάλο ενδιαφέρον.
«Ξέρω καλά ότι οι σκίουροι είναι πολύ περίεργα ζώα και θέλουν να εξερευνούν τα πάντα. Ο πληθυσμός τους εδώ αριθμεί δεκάδες είδη και έτσι όλοι είμαστε εξοικειωμένοι στη θέα τους. Άλλωστε, μια καλή λήψη είναι το ζητούμενό μας. Πρώτη φορά, όμως, βλέπω σκίουρο να ενδιαφέρεται τόσο για το φωτογραφικό εξοπλισμό!» λέει ο Alan.



Ένας κατακόκκινος σκίουρος αποφάσισε να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο κιτ του φωτογράφου, που ήταν τοποθετημένο στον κορμό ενός δέντρου, κοιτώντας το είδωλό του στο φακό και πατώντας διάφορα κουμπιά!



«Με το φόβο της ολοκληρωτικής καταστροφής του εξοπλισμού μου, κάθισα λίγα μέτρα πιο πέρα και τραβούσα με άλλη κάμερα. Εκείνος ατάραχος συνέχισε την εξονυχιστική του έρευνα… Δεν μας φοβούνται γιατί είμαστε η πηγή της τροφής τους. Από εμάς κλέβουν καρπούς και φρούτα. Έχουμε μια σχέση… ανταλλαγής μεταξύ μας!» περιγράφει ο Alan.



Ικανοποιώντας την περιέργειά του, ο σκίουρος κατάφερε να «τραβήξει» αρκετές «αυτοπροσωπογραφίες», αν και ο ίδιος δεν είχε τη δυνατότητα να πατήσει το κουμπί του κλείστρου, τοποθετώντας μάλιστα τον εαυτό του στη σωστή θέση μπροστά στο φακό.



Πηγή: perierga.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top