Σκύλος μένει 6 χρόνια στον τάφο του ιδιοκτήτη του

Ο Capitan είναι ένας γερμανικός ποιμενικός που δυσκολεύτηκε πολύ να ξεπεράσει το χαμό του αφεντικού του και… έμεινε δίπλα στον τάφο του επί έξι χρόνια!Όταν ο Αργεντίνος Miguel Guzman πέθανε το 2006 ο πιστός του σκύλος έφυγε μακριά από το σπίτι που μοιραζόταν μαζί του.

Μια εβδομάδα μετά η οικογένεια του εκλιπόντος επισκέφτηκε τον τάφο και βρήκε τον σκύλο εκεί να θρηνεί την απώλεια του ιδιοκτήτη του.

Από εκείνη τη μέρα ο σκύλος δεν έφυγε –παρά μόνο ελάχιστες φορές- δίπλα από τον τάφο στο κοιμητήριο της πόλης Villa Carlos Paz, στην κεντρική Αργεντινή.«Όταν πέθανε ο άντρας μου χάσαμε το σκύλο μας τον Capitan. Πιστέψαμε ότι τον είχε πατήσει κάποιο αυτοκίνητο γιατί έλειπε για μια εβδομάδα. Όταν επισκεφτήκαμε τον τάφο τον βρήκαμε να στέκεται εκεί. Μόλις μας είδε ήρθε τρέχοντας κατά πάνω μας γαυγίζοντας. Ήταν σαν να έκλαιγε» είπε η Veronica Guzman.«Δεν τον είχαμε πάει ποτέ στο νεκροταφείο και δεν ξέρουμε πώς κατάφερε να το βρει. Την επόμενη Κυριακή ήταν ακόμη εκεί. Μας ακολούθησε για λίγο στο σπίτι, αλλά επέστρεψε δίπλα στον τάφο μόλις σκοτείνιασε» πρόσθεσε.

Ένας υπάλληλος του νεκροταφείου, ο Hector Baccega, θυμάται ακόμη την πρώτη φορά που είδε το σκύλο: «Εμφανίστηκε ξαφνικά μια μέρα, χωρίς συνοδό και άρχισε να περιφέρεται ανάμεσα στους τάφους μέχρι που βρήκε εκείνον του αφεντικού του. Κατά τη διάρκεια της ημέρας έκανε μερικές βόλτες ανάμεσα στους τάφους, αλλά πάντα επέστρεφε στο σημείο του. Κάθε μέρα στις 6 το απόγευμα ξαπλώνει πάνω στον τάφο και κάθεται εκεί όλη τη νύχτα».«Προσπάθησα πολλές φορές να φέρω τον Capitan σπίτι, όμως εκείνος πάντα γυρνά στον τάφο. Νομίζω ότι θα μείνει για πάντα εκεί, μέχρι να πεθάνει. Προσέχει τον μπαμπά μου» είπε ο γιος του Miguel Guzman, Damian.Η ιστορία του Capitan μοιάζει με εκείνη του Hachiko, ενός σκύλου που λέγεται ότι περίμενε το αφεντικό του στο σταθμό του τρένου στο Τόκιο κάθε μέρα επί εννιά χρόνια.


Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget