Βουβόκυκνος Cygnus olor

Στο πλαίσιο της παρακολούθησης άγριων πτηνών στο Δέλτα του Έβρου, παρατηρήθηκε στην περιοχή της λιμνοθάλασσας Δράνας, ένας δακτυλιωμένος Βουβόκυκνος Cygnus olor. Όπως διαπιστώθηκε στην συνέχεια, ο κύκνος αυτός μετά από περίθαλψη στο Κέντρο Περίθαλψης «Δράση για την Άγρια Ζωή» στην Θεσσαλονίκη, δακτυλιώθηκε τον Νοέμβριο του 2011, από στελέχη του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης και απελευθερώθηκε στο Δέλτα Αξιού.
Στο Δέλτα Έβρου παρατηρήθηκε πρώτη φορά στις 31/07/2012 στο Υγρό Λιβάδι της λιμνοθάλασσας Δράνας και ξανά στις 02 και 03/08 στην ίδια περιοχή.
Ο κύκνος της φωτογραφίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, φέρει κολλάρο στο λαιμό (με την ένδειξη ΜΡ58) και δαχτυλίδια στα πόδια.
Είναι η πρώτη παρατήρηση του συγκεκριμένου ατόμου μετά την δακτυλίωσή του και μένει να δούμε για πόσο ακόμα θα παραμείνει στο Δέλτα Έβρου και που θα συνεχιστεί το ταξίδι του.Η παρατήρηση αυτή καταδεικνύει την στενή σχέση των διαφόρων υγροτοπικών συστημάτων, ειδικά της Βόρειας Ελλάδας, και την μεγάλη αναγκαιότητα προστασίας τους σαν μέρος ενός συνόλου.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget