Menu

Η μαύρη μάμπα(black mamba) είναι ένα από τα 10 πιο δηλητηριώδη φίδια του κόσμου.
Στη φωτογραφική μηχανή του Mark Laita αποτυπώθηκε η στιγμή που ο φωτογράφος δεχόταν επίθεση από ένα από τα ερπετά που φωτογράφιζε. Το εντυπωσιακό είναι πως ο ίδιος δεν είχε καταλάβει πως είχε δεχθεί ένα δάγκωμα που μπορεί να ήταν και μοιραίο παρά μόνο όταν εμφάνισε τη φωτογραφία!

Το περιστατικό συνέβη όταν ο Mark Laita έβγαζε φωτογραφίες για το τελευταίο του πρότζεκτ με τον τίτλο «Serpentine».
Ο μόνος λόγος που επιβίωσε για να θαυμάσει τη… φωτογραφία του ήταν ότι κατά το δάγκωμα το φίδι δεν έβγαλε δηλητήριο. Το δηλητηριώδες δάγκωμα της μαύρης μάμπα είναι 100% θανατηφόρο…
Ο Laita τράβηξε φωτογραφίες φιδιών από ζωολογικούς κήπους, εργαστήρια και ιδιωτικές συλλογές με στόχο να αναδείξει ένα είδος ο πληθυσμός του οποίου απειλείται λόγω της καταστροφής του φυσικού του περιβάλλοντος.
Η μαύρη μάμπα είναι το μακρύτερο δηλητηριώδες φίδι στην Αφρική και μπορεί να φτάσει ακόμα και τα τρία μέτρα. Το όνομά της προέρχεται από το μαύρο χρώμα στο εσωτερικό του στόματός της.
Η μαύρη μάμπα είναι επίσης το ταχύτερο φίδι στον κόσμο και η ταχύτητά της φτάνει τα 19 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι επιθετική και πολύ δηλητηριώδης και το δάγκωμά της μπορεί αν σκοτώσει μέχρι… ελέφαντα.

Δείτε τις φωτογραφίες













Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top