Menu

Η συμβίωση ανάμεσα στους ανθρώπους και τα αγαπημένα μας τετραποδάκια θα πρέπει να γίνεται εφαρμόζοντας τους κανόνες υγιεινής που προστατεύουν τόσο εμάς τους ίδιους όσο και τα αγαπημένα μας τριχωτά κατοικίδια από τυχόν ασθένειες.

Γνωρίζατε ότι:
Οι άνθρωποι μπορούν να μεταδώσουν γρίπη στα κατοικίδια!
Δεν είναι συνηθισμένο, αλλά συμβαίνει. Ο ιός της γρίπης Η1Ν1 έχει πλήξει τις γάτες, τους σκύλους και τις νυφίτσες και έχει μεταδοθεί από τους άρρωστους ιδιοκτήτες τους. Τις περισσότερες φορές η γρίπη είναι ήπια, αλλά μερικά ζώα έχουν πεθάνει. Οι κτηνίατροι συμβουλεύουν συχνό πλύσιμο των χεριών και ξεχωριστά κρεβάτια όταν ο ιδιοκτήτης είναι άρρωστος. Τα σκυλιά και οι άνθρωποι μπορούν να έχουν επίσης τα ίδια τα στελέχη των βακτηρίων E. coli. και MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus) ή αλλιώς "superbug».

Τα ‘φιλιά’ του σκύλου μπορεί να σας αρρωστήσουν
Πιστεύετε ότι το στόμα ενός σκύλου είναι πιο καθαρό από του ανθρώπου ; Λάθος… Το στόμα των χαριτωμένων αυτών τετράποδων αφθονεί σε βακτήρια και μικρόβια όπως η σαλμονέλα και το καμπυλοβακτηρίδιο. Αυτοί οι οργανισμοί εισρέουν στο στόμα του σκύλου είτε από την κατανάλωση χαλασμένων τροφίμων είτε όταν χρησιμοποιεί τη γλώσσα του για να καθαριστεί. Στη συνέχεια μέσω του σάλιου μεταφέρει τα μικρόβια αυτά στο ανυποψίαστο θύμα (εσάς δηλαδή), ενδεχομένως μαζί με μια δυσάρεστη διάρροια. ( Και μετά έχει το θράσος να σας κοιτάζει σα να μη συμβαίνει τίποτα……)
Βεβαίως κάθε συμβίωση έχει και τα αρνητικά της αλλά και τα θετικά της σημεία…. Ένα από αυτά όταν ζούμε με ένα σκύλο είναι ότι έχει την ικανότητα να ‘οσφρίζεται’ ορισμένες παθήσεις πριν ακόμη εμείς οι ίδιοι το αντιληφθούμε. Μεταξύ άλλων :

Τα σκυλιά μπορούν να ΄μυρίσουν΄ τον διαβήτη
Τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν μια επικίνδυνη πτώση του σακχάρου στο αίμα στους διαβητικούς ιδιοκτήτες τους και προειδοποιούν το άτομο να αντιδρώντας με γλείψιμο, κλαψούρισμα ή γαύγισμα. Μερικά σκυλιά ακόμη έχουν εκπαιδευτεί και χρησιμοποιούνται ως σκύλοι ‘διαβητικών’ (κάτι σαν τους οδηγούς-σκύλους για τους τυφλούς). Μπορούν να ‘μυρίσουν’ την υπογλυκαιμία σε κάποιο άνθρωπο και σύμφωνα με τους εκπαιδευτές τους η πρόβλεψή τους είναι 90%σωστή.
Star.gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top