Ακρίδες της ερήμου στη Λάρισα


Επιδρομή ακρίδας από την Αφρική πλήττει τις αγροτικές περιοχές και το οικοσύστημα της Λάρισας. Το κύμα έχει κατακλύσει το τελευταίο διάστημα και άλλες περιοχές όπως την Αχαϊα, την Έδεσσα και τον νησί του Άη Στράτη.Οι διαβόητες ακρίδες της ερήμου,
καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Ήδη τα πρώτα δείγματα εντόμων έχουν σταλεί στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο για ταυτοποίηση.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι αυτό που ευνοεί την ανάπτυξή τους είναι η εκτεταμένη ερημοποίηση και η κλιματική αλλαγή, καθώς οι επελάσεις της ακρίδας αρχίζουν, χρόνο με τον χρόνο, να γίνονται όλο και πιο συχνές.
Οι υπηρεσίες και τα αρμόδια τμήματα των περιφερειών προσπαθούν να εντοπίσουν έγκαιρα όλες τις «ακριδοκηλίδες» (δηλαδή τις φωλιές των ακρίδων) και ζητούν από τους κατοίκους να αναφέρουν στις υπηρεσίες οποιαδήποτε ύποπτη «φωλιά» εντοπίζουν.
Στον Άη Στράτη περισσότερα από 5.000 στρέμματα στο νότιο και δυτικό τμήμα του νησιού του βόρειου Αιγαίου έχουν πληγεί από την επέλαση της ακρίδας. Ταυτόχρονα, σημαντικές καταστροφές σημειώνονται και στον κάμπο της Λάρισας, στον δήμο Τεμπών και συγκεκριμένα στην περιοχή Μακρυχωρίου.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget