Menu

Το γαύγισμα είναι φυσιολογικό για τους σκύλους αλλά υπάρχουν και όρια.Καταλαβαίνουμε ότι η ζωή στο μπαλκόνι και το διαμέρισμα δεν είναι ό,τι καλύτερο για το ζώο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ανέχομαστε τα αποτελέσματα της έλλειψης φροντίδας των τετράποδων...

Η καταπολέμηση της ηχορύπανσης που ταλανίζει τους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων είναι υπόθεση που αφορά όλους και μια «ήσυχη» πόλη αποδεικνύει και επιβεβαιώνει την κοινωνική ευαισθησία εκείνων που διαβιώνουν σε αυτήν. Για το λόγο αυτό φροντίστε να έχετε κατά νου τις ώρες κοινής ησυχίας...

Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ώς εξής:
α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00 έως 17.30 και από 23.00 έως
07.00.
β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15.3Ο’ ως 17.30′ και από 22 00′ έως
Ο7.30.
2. Ως θερινή περιοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το
χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως, την 30 Σεπτεμβρίου και ως
χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

Οι ώρες κοινής ησυχίας ορίζονται από την Αστυνομική Διάταξη 3/1996. Το άρθρο 3 αυτής έχει ως εξής:

“Οι κάτοχοι κατοικιδίων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν
κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο
την ησυχία των περιοίκων”.
Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, η ανωτέρω υποχρέωση ισχύει καθ’ όλο το 24ωρο και όχι μόνο κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

Τι λεει ο νομος για τα ζωα στις πολυκατοικιες
Επιτρέπεται η διατήρηση σε κάθε διαμέρισμα πολυκατοικίας ενός σκύλου και μιας γάτας ή δύο σκύλων ή δύο γατών υπό τις αναφερόμενες σ'αυτό προϋποθέσεις, ακόμα και εκεί όπου ο κανονισμός τπς πολυκατοικίας απαγορεύει τη διατήρηση τέτοιων ζώων, ανεξαρτήτως του ότι, οι εν λόγω υγειονομικές διατάξεις ως προς το άνω περιεχόμενά τους εκδόθηκαν άνευ νομοθετικής εξουσιοδοτήσεως και δεν ειναι εφαρμόσιμοι...ότι η απαγόρευση με τον κανονισμό της ηολυκατοικίας της διατηρήσεως σκύλων στα διαμερίσματα έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 5 παρ 1 του συντάγματος που κατοχυρώνει την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του ατόμου, είναι αβάσιμος και ως τοιούτος απορριπτέος, διότι στην έννοια της αναπτύξεως της προσωπικότητος, υπό την μορφήν της συμμετοχής του ατόμου στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, περί της οποίας διαλαμβάνει η εν λόγω συνταγματική διάταξη, δεν περιλαμβάνεται και η διατήρηση σκύλων στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών....."

Δημοσίευση σχολίου

  1. ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΧΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΟΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΟΡΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι περισσοτεροι ιδιοκτητες σκυλων αγνοουν τα παραπανω αρθρα.Στη γειτονια μου ειμαι περικυκλωμενος απο "φιλοζωους" με σκυλια "ξεχασμενα" & βολεμενα στην ταρατσα στο μπαλκονι και στην αυλη τα οποια γαυγιζουν κ ενοχλουν ολη μερα κ μερικα και τη νυχτα. Σε παρατηρηση μου στους ιδιοκτητες η απαντηση ειναι σχεδον κοινη "Τι να κανουμε?σκυλος ειναι και γαυγιζει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σκυλιά γειτονικού μου καφέ-μπαρ ενοχλούν τόσο τον ιδιοκτήτη του που έχει βάλει ηχοπετάσματα προς τη μεριά των τραπεζοκαθισμάτων του!!! Εννοείται πως προς τους υπόλοιπους "γείτονες" δεν έκανε κάτι αντίστοιχο... (3 μεγάλα σκυλιά σε 50 τετραγωνικά μαζί με ξύλα για το τζάκι, μπάζα από επισκευές και καθαριότητα 1 φορά το χρόνο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ

      Διαγραφή
  4. ΣΤΗΝ ΠΟΛΗΚΑΤΟΙΚΙΑ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΑΤΩ ΟΡΟΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ 2 ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΣΕ ΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΟ,ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ,ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΠΑΝΑΝΕ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΟΛΗ ΜΕΡΑ. ΤΙΣ ΑΚΟΥΩ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΤΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΣΧΗΜΑ.ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ ΓΑΒΓΙΖΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 3:00 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ.ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠ'ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΕΝΟΙΚΟΥΣ.ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΑΛΕΣΩ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΓΝΩΡΗΖΩ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ,ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ, ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ!ΜΗΠΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΕΜΦΘΙΝΘΩ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 'Ολα τα ζώα χρειάζονται αγάπη και φροντίδα!!! ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΑΣΥΝΗΔΗΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟΥ!!! ΑΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΟΠΟΙΟΣ ΑΥΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βάσει του δικού σας ανακοινωθέντος, ΟΙ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ ΟΡΙΖΟΝΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 3/1996. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΑΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΕΙΣ:
    ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ ΖΩΩΝ Η ΠΤΗΝΩΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕΤΡΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΙΚΩΝ.
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΤΟ Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΘ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΗΣΥΧΙΑΣ!!!!
    ΠΗΓΗ zwakia.blogspot.com

    O Ρόκυ, είναι ένα ευτυχισμένο σκυλάκι σε ένα πανέμορφο σπιτάκι στου Παπάγου!
    Ελάτε να το πάρετε σε 24 ώρες!!!!
    Δεν φωνάζει άν δεν υπάρχει λόγος, αλλά βρήκε 1 κακό γείτονα / γειτόνισσα!

    24 ωρες!!!!! Πέραν αυτομολιέται!
    Παίρνω 420 € το μήνα.... δεν έχω λεφτά για δικηγόρους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και δεν θέλω anonymous να μου απαντάνε! ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε καταλαβα τιποτα απο το αρθρο...τι ισχυει τελικα? ποιος τα γραφει ετσι ρε παιδια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παναγιώτης. Πανούλης10 Νοεμβρίου 2013 στις 2:31 μ.μ.

    Εγώ πάντως τα σκυλιά δεν τα πάω μια.Απέναντι έχω μια μαλακισμένη και το σκυλί το έχει επάνω στην ταράτσα μέρα νύχτα με αποτέλεσμα όλες τις ώρες να γαυγίζει και ειδικά σε ώρες κοινής ησυχίας.Τι πρέπει να κάνω εγώ για αυτό? Που μου τα ζαλίζει κάθε τόσο? Πάντως έχω σκεφτεί μια καλή λύση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η λύση που σκέφτηκες είναι να φας ΕΣΥ ή οι όμοιοι σου τη φόλα για να ηρεμίσεις ε; Κάλεσε την αστυνομία ή κάποια φιλοζωική να καταγγείλει το γεγονός. Να απαλλαγείς και εσύ και το ζώο! Νομίζετε τα ζώα γουστάρουν να είναι σε μια ταράτσα ή σε ένα δωμάτιο πρωί βράδυ; Η λύση είναι να τα σκοτώνουμε; Γίνετε λίγο άνθρωποι. Σκεφτείτε έστω και λίγο ότι κάθε ζωή αξίζει. Ήμαρτον πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνώ σ'αυτό που λες αλλά καταλαβαίνω και τον Παναγιώτη παραπάνω που μπορεί να έχει αγανακτίσει. Σίγουρα τα τετράποδα είναι τα τελευταία που φταίνε και πληρώνουν την ηλιθιότητα των δίποδων Ζώων που τυγχάνει να είναι ιδιοκτήτες τους. Κρίμα να ρίξεις φόλα σε ένα οποιοδήποτε ζωάκι και να το βλέπεις να αργοπεθαίνει... Επίσης, κρίμα που τα έχουν κλεισμένα σε μια ταράτσα, αυλή, μπαλκόνι, κήπο και είναι τόσο ανεύθυνοι και ΑΧΡΗΣΤΟΙ που βγαίνουν μόνο για να τα ταΐσουν. Το ίδιο συμβαίνει και με δύο γείτονες στην περιοχή που μένω. Να φανταστείτε το σκυλί, ένα θηλυκό Labrador το οποίο δημιουργεί πρόβλημα κάθε μεσημέρι (δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθείς) κλαίει μόλις βγαίνει ο "ιδιοκτήτης" του για να το ταΐσει ή για να πάρει ξύλα για το τζάκι... Απ'αυτό και μόνο καταλαβαίνετε. Πλέον, υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα περί όχλησης ενοίκων και επειδή τα συγκεκριμένα δίποδα, δεν καταλαβαίνουν από λόγια, θα κινηθούμε νομικά. Σκεφτείτε μόνο ότι η σύζηγος του γείτονα είναι αστυνομικός... Θα δούνε τι σημαίνει να τρώνε ρύζι για 1 χρόνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Παναγιώτης Πανούλης14 Φεβρουαρίου 2014 στις 7:53 μ.μ.

    Φίλε μου Grace μήπως χρειάζεσαι γυαλιά?????? Είδες πουθενά τη λέξη φόλα
    στο κειμενό μου γιατί εγώ δεν την βλέπω κάπου......και όσο για τα
    υπέροχα αυτά σκυλάκια μια μέρα στο κέντρο 2 αδέσποτα όρμηξαν επάνω μου
    και στην κοπέλα μου χωρίς λόγο και μπορώ να σου πω ότι ένα από αυτά από
    την κλωτσιά που έφαγε απογειώθηκε στην κυριολεξία......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο νόμος τι λέει για την περίπτωση σκύλου σε οικόπεδο χωρίς τον ιδιοκτήτη του σε κατοικήσιμη περιοχή που ενοχλεί τα βράδια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΣΗΧΙΑ ΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΧΑΛΑΝΕ
    ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΜΕ ΠΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΜΑΖΕΨΤΕ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΛΠ.ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΑΒΓΙΖΕΙ Ο ΣΚΗΛΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΧΛΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΕΙΟΝΙΑ ΕΠΗΔΕΙ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΒΟΥΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. eise malakas kai h mana sou nai auto to skoupidopoutani poy les mana gamiete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ...μήν ασχολείσαι φίλε μου μαζί του...δεν αξιζει...όποιος θέλει να αποκαλέσει μια γυναίκα μαλακισμένη...να το πει μπροστά της....εκεί τον 'θελω'....εγώ λατρεύω όλα τα ζώα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συμφωνω οτι θα πρεπει να σεβομαστε τις ωρες κοινης ησυχιας αλλα κι εσεις οταν μας πρηζουν τα παιδια σας το βραδυ ή στις 6 το πρωι δεν τους το βουλωνετε. Οπως εχετε κι εσεις δικαιωμα να κανετε καταγγελιες ετσι εχουμε κι εμεις, και αν θελετε πολλα παιδια στα διαμερισματα να τα συμμαζευετε κι εσεις αλλιως να μην τα κανετε. Το αρθρο αναφερετε στα κατοικιδια αλλα μιλαει και για τις ωρες κοινης ΗΣΥΧΙΑΣ. Καποιους τους ενοχλουν πιο πολυ οι τσιριδες σας και τα γκαρισματα σας παρα το γαυγισμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και μη τους αφηνετε κι εσεις, παρατηρησεις, καταγγελιες, μυνησεις, υπογραφες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μπορει καποιος να εχει εναν σκυλο-φυλακα και να γαυγιζει οταν καποιος μπει στην αυλη του ή στο σπιτι του μεχρι αυτος να φυγει, δεν ειπαμε να γαυγιζει με το παραμικρο και εμενα θα με ενοχλουσε αλλα απ'την αλλη δεν μπορεις να ξερεις ποτε θα ερθει καποιος ξενος και ποση ωρα θα κανει να φυγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. .Ο νόμος είναι ένας. Εχει αναγνωριστικό αύξοντα αριθμό -4235/2014-, καθολική ισχύ και αναφέρει ρητώς ότι τα σκυλιά πρέπει να κυκλοφορούν δεμένα στο χέρι του ανθρώπου συνοδού τους.
    Επίσης, υποχρέωση του συνοδού είναι να μην επιτρέπει στο σκύλο του να λερώνει
    σε δημόσιους χώρους ή, αν λερώσει, να καθαρίζει με τη γνωστή μέθοδο «ανεστραμμένη σακούλα», όταν το ζώο του «κάνει τη δουλειά του». "Να μεριμνά για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου του" γράφει η νομοθεσία για τους ιδιοκτήτες σκύλων ενώ υπάρχει πρόστιμο για όσους δε το κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δυστυχως εχουμε και εμεις 3 σκυλακια στην πολυκατοικια μας μονο η μια κυρια φροντιζει να μην αφηνει το σκυλακι της να γαβγιζει ΟΛΗ μερα οι αλλοι δυο δεν μιλανε καν εστω να το μαλωσουν λιγο...ο σκυλος μας, μας ακουει οταν του κανουμε σσσσσ. Το ξερω ο'τι ο σκυλος προστατευει το χωρο του αλλα οταν πρεπει οχι ολη μερα....δεν μπορουμε να καθησουμε στα μπαλκονια μας ουτε το καλοκαιρι γιατι βλεπουν τα παιδια που παιζουν στη πλατεια μεχρι αργα το βραδυ. Το εχουμε πει με ωραιο τροπο αλλα ματαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΝΟΜΟΣ 4039/2012 -ΦΕΚ Α-15/02.02.2012)

    Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των
    ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.[/b]

    Άρθρο 8

    Διατήρηση ζώων συντροφιάς σε κατοικίες

    1. Επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε
    κατοικία. Στις πολυκατοικίες, που αποτελούνται από δύο διαμερίσματα και
    πάνω, επιτρέπεται η διατήρηση δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε κάθε
    διαμέρισμα με την προϋπόθεση ότι αυτά: α) διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα
    με τον ιδιοκτήτη τους ή τον κάτοχό τους, β) δεν παραμένουν μόνιμα στις
    βεράντες ή στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος, γ) η παραμονή στα
    διαμερίσματα πολυκατοικιών τελεί υπό την επιφύλαξη της τήρησης των
    κανόνων ευζωίας, των υγειονομικών διατάξεων και των αστυνομικών
    διατάξεων περί κοινής ησυχίας και δ) έχουν ελεγχθεί ηλεκτρονικά, έχουν
    σημανθεί, καταγραφεί και φέρουν βιβλιάριο υγείας.

    Δεν μπορεί να απαγορευθεί η διατήρηση ζώων συντροφιάς με τον κανονισμό
    της πολυκατοικίας, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις του προηγούμενου
    εδαφίου.

    2. Επιτρέπεται η διατήρηση ζώων συντροφιάς, που έχουν σημανθεί και
    καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας, στις μονοκατοικίες με
    την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας
    των ζώων, καθώς και οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και οι
    αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

    3. Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή ζώων συντροφιάς σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας.

    Επιτρέπεται όμως στην πυλωτή, στην ταράτσα, στον ακάλυπτο χώρο και στον
    κήπο εφόσον υφίσταται η ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης των
    ιδιοκτητών.

    4. Οι ανωτέρω αριθμητικοί περιορισμοί ισχύουν μόνο για σκύλους και
    γάτες. Για τα λοιπά ζώα συντροφιάς, πρέπει να τηρούνται οι όροι της
    παραγράφου 2.

    [b]ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 3/1996

    (1023/2/37-ια/8.01.1996)

    (ΦΕΚ Β-15/1996)

    Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας[/b]

    Άρθρο 2

    Γενικές απαγορεύσεις και υποχρεώσεις

    1. Απαγορεύεται καθ' όλες τις ώρες του 24ωρου:

    α. Το ποδόσφαιρο και άλλα παιχνίδια στους δρόμους, στις πλατείες, και γενικά στους κοινόχρηστους χώρους που προκαλούν θόρυβο.

    «β. Η διαλάληση με τη χρήση μεγάφωνων ή άλλων ηχητικών οργάνων από
    μικροπωλητές, εμπόρους και λοιπούς επαγγελματίες ή άλλα πρόσωπα που
    ενεργούν για λογαριασμό αυτών των πωλουμένων ειδών, του επαγγέλματος ή
    των παρεχομένων υπηρεσιών τους, καθώς και η , με τα ίδια μέσα ,
    αναγγελία από οποιοδήποτε πρόσωπο περί της τελέσεως καλλιτεχνικών,
    θεατρικών ή μουσικών παραστάσεων, θεαμάτων και λοιπών παρεμφερών
    εκδηλώσεως ή επιδείξεων».

    γ. Η διαλάληση από τους διευθυντές και τους υπαλλήλους των καταστημάτων
    των πωλουμένων ειδών ή των προσφερομένων υπηρεσιών, με σκοπό την
    προσέλκυση πελατών με φωνές και επικλήσεις. Όταν διαπράττεται παράβαση
    των ανωτέρω από υπαλλήλους, συνυπεύθυνοι είναι και οι διευθυντές των
    καταστημάτων.

    2. Οι ιδιοκτήτες ή διευθυντές εργοστασίων, εργαστηρίων, δημοσίων κέντρων
    και λοιπών επιχειρήσεων υποχρεούνται όπως, με μηχανικά ή άλλα πρόσφορα
    τεχνικά μέσα (ηχομόνωση κλπ.) περιστέλλουν στο ελάχιστο δυνατό όριο του
    θόρυβο που προκαλείται από τη λειτουργία αυτών. Την ίδια υποχρέωση έχουν
    και οι ιδιοκτήτες οικιών, όταν από την λειτουργία των εγκαταστάσεων
    θέρμανσης, κλιματισμού ή άλλων μηχανημάτων, προκαλείται θόρυβος, από τον
    οποίο διαταράσσεται η ησυχία των περιοίκων.

    3. Οι «κάτοχοι» κατοικίδιων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν
    κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο
    την ησυχία των περιοίκων.

    4. Οι αρμόδιοι για την τοποθέτηση ηλεκτρονικών ηχητικών συστημάτων
    ασφαλείας σε ιδιωτικά και δημόσια οικήματα ή αυτοκίνητα υποχρεούνται να
    τοποθετούν, ελέγχουν και ρυθμίζουν αυτά σύμφωνα με τις τεχνικές
    προδιαγραφές τους, ώστε να αποφεύγεται η άσκοπη λειτουργία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top