Λαθροθηρία στη Γαύδο

Με εξαφάνιση απειλείται η άγρια ζωή στο νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, τη Γαύδο, εξαιτίας ανεξέλεγκτης λαθροθηρίας που έχει ξεκληρίσει την τοπική πανίδα.Λαγοί, πέρδικες και μικρά πουλιά, όπως τρυγόνια και ορτύκια, σύμφωνα με τη Real Planet
είναι τα κύρια θηράματα των παράνομων κυνηγών, οι οποίοι εξοπλισμένοι με καραμπίνες, εισβάλλουν στο απομονωμένο, παρθένο νησί με φουσκωτά σκάφη, προσεγγίζοντας ερημικές παραλίες.Μάρτυρες του εγκλήματος είναι οι ελάχιστοι κάτοικοι του ακριτικού νησιού που βρίσκεται στο Λιβυκό πέλαγος.«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι λαγοί και οι πέρδικες κοντεύουν να εξαφανιστούν από το νησιά, εξαιτίας της λαθροθηρίας. Οι κυνηγοί έρχονται με καραμπίνες από την Κρήτη, είτε με το καράβι της γραμμής είτε με δικά τους φουσκωτά σκάφη. Τους περισσότερους, μάλιστα, τους ξέρουμε, αλλά αν τύχει να συναντήσεις κανένας το δρόμο και τον ρωτήσεις, όλοι σου λένε ότι έχουν άδεια κυνηγιού» καταγγέλλει η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γαύδου Ελένη Δαμοράκη – Σαματά.
Στόχος του μέτρου, το οποίο βρίσκεται σε ισχύ από την 1η Μαρτίου, είναι να «θωρακιστούν» οι ελάχιστοι πληθυσμοί των ζώων που έχουν απομείνει, ώστε να μπορέσουν να ανακάμψουν και να αυξηθούν. Για τους παραβάτες προβλέπονται αυστηρές ποινές, αρκεί βέβαια να εντοπιστούν. Για το λόγο αυτό ο δήμος Γαύδου έχει ζητήσει από τη Διεύθυνση Δασών Χανίων να στείλει προσωπικό προκειμένου να στελεχώσει την ανύπαρκτη δασική υπηρεσία του νησιού.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

[disqus][blogger]

ΞžΒ¦ΞŸΒŒΞŸΒΞžΞŒΞžΒ± ΞžΒµΞŸβ‚¬ΞžΞ‰ΞžΞŠΞžΞΞžΞ‰ΞžΒ½ΞŸβ€°ΞžΒ½Ξžβ€•ΞžΒ±ΞŸβ€š

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget