Menu

Ο 58χρονος Τζον Μουρ, από το Bassingbourn του Χερτς, εντόπισε μια μαύρη αλεπού κοντά στο σπίτι του, η οποία έχει εντοπισθεί στη Βρετανία μόλις δύο φορές. Σύμφωνα με το μύθο, μια μαύρη αλεπού φέρνει κακή τύχη και αποτελεί ένα εξαιρετικά σπάνιο ζώο.

Το ζώο εντόπισε αρχικά η γυναίκα του 58χρονου, η οποία νόμιζε ότι πρόκειται για μια μαύρη σακούλα που περιφέρεται στον αέρα. Ο ερασιτέχνης φωτογράφος κατάλαβε ότι επρόκειτο για το σπάνιο ζώο, ωστόσο τη πρώτη φορά δεν κατάφερε να το πιάσει στο φακό της κάμερας του.

Στη συνέχεια πέρασε τέσσερις ημέρες παρακολουθώντας την αλεπού, η οποία έχει μια χαρακτηριστική μακριά ουρά, με άσπρες λεπτομέρειες στην άκρη της.

«Εγώ ήξερα ότι οι μαύρες αλεπούδες είναι μυθικά πλάσματα και ότι δεν υπάρχουν στη πραγματικότητα. Ο γείτονας μου πίστευε ότι ήταν αδέσποτο σκυλί, ωστόσο όταν κοίταξα μέσα από τα κιάλια, συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για αλεπού», δηλώνει ο 58χρονος.

«Δεν γνώριζα ότι είναι ένα τόσο σπάνιο ζώο, μέχρι που έκανα μια σχετική έρευνα. Δεν διαφέρουν από τις κανονικές αλεπούδες, παρά μόνο στο χρώμα της γούνας τους. Υπάρχουν δύο εξηγήσεις για τη μαύρο τρίχωμά τους. Αρκετές αλεπούδες διέρχονται μια φάση που η γούνα τους είναι ιδιαίτερα σκούρα και αυτό συμβαίνει συνήθως στις μικρές ηλικίες. Όταν όμως το τρίχωμα παραμένει μαύρο, τότε πρόκειται για μια σπάνια γενετική διαταραχή που χρονολογείται από εκατοντάδες χρόνια. Στη Βρετανία υπάρχουν ελάχιστες του είδους», συνεχίζει.

Τη τελευταία φορά που είχε εντοπιστεί το σπάνιο ζώο στη Βρετανία ήταν το 2008 και συγκεκριμένα στο Πρέστον.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top