Menu

Γάτα ράγκντολ cat Ragdoll.Όποιος αντικρίζει για πρώτη φορά μία Ragdoll, μαγεύεται...
Η φυλή Ragdoll έκανε την εμφάνισή της τη δεκαετία του ’60, και αφορμή στάθηκε η Ann Baker, μια εκτροφέας από την Καλιφόρνια και η Josephine , μια άγρια μακρύτριχη λευκή γάτα της γειτονιάς. Λέγεται ότι μετά από ένα ατύχημα που έπαθε η Josephine τα γατάκια που γέννησε ήτανε πολύ ήρεμα και ήμερα. Έτσι η Ann Baker διασταυρώνοντάς τα κατέληξε σε μια νέα φυλή τη Ragdoll η οποία αναγνωρίστηκε και επίσημα το 1965.
Το όνομά της οφείλεται στο χαρακτηριστικό της να χαλαρώνει όλους της τους μυς όταν την έχετε στην αγκαλιά της. Είναι ιδιαίτερα βολικές, πιστές, καλοσυνάτες, αγαπούν τα παιδιά και είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένες στον ιδιοκτήτη τους. Είναι υποτακτικές και χρειάζονται προσοχή γιατί σε περίπτωση επίθεσης δεν θα αμυνθούν. Δεν έχουν εμφανίσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά γι’αυτό και είναι η ιδανική παρέα για τους μικρούς μας φίλους αλλά και για τα υπόλοιπα κατοικίδια του σπιτιού.
Η φυλή αυτή με τα όμορφα μπλέ μάτια είναι μεγάλου μεγέθους, με τα αρσενικά να φτάνουν τα 9 Kg , ενώ τα θηλυκά τα 7 Kg αντίστοιχα. Με βάση το τρίχωμά τους χωρίζονται σε : Bicolor (=Δίχρωμη), Colorpoint (Χρωματιστή) και Mitted (Αυτή που φοράει γάντια).Η δίχρωμη έχει ανοιχτόχρωμο σώμα με σκούρα ουρά, αυτιά και πρόσωπο. Η χρωματιστή έχει σκούρα άκρα και ανοιχτόχρωμο το υπόλοιπο σώμα της ενώ η Mitted έχει λευκά πόδια, σαγόνι και κοιλιά. Τα μικρά γατάκια γεννιούνται λευκά και το χρώμα τους διαμορφώνεται μέχρι τα 2 τους χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top