Menu

Αυξημένη ζήτηση για ελεφαντόδοντο στην Ασία!
Πάνω από 200 ελέφαντες σφαγιάστηκαν από λαθροθήρες στο Καμερούν σε διάστημα έξι εβδομάδων, λόγω της αυξημένης ζήτησης για ελεφαντόδοντο στην Ασία.

Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου, οπλισμένοι λαθροθήρες από το Τσαντ και το Σουδάν αποδεκάτισαν τον πληθυσμό των ελεφάντων στο Εθνικό Πάρκο Bouba Ndjida, στο βόρειο τμήμα του Καμερούν.
«Μιλάμε για μια πολύ σοβαρή υπόθεση διασυνοριακής λαθροθηρίας, με τη συμμετοχή οπλισμένων, με σύγχρονα όπλα, λαθροθήρων από το Τσαντ και το Σουδάν που αποδεκατίζουν είδη άγριας ζωής για να βγάλουν λεφτά από το διεθνές εμπόριο ελεφαντόδοντου», ανέφερε ο κυβερνήτης του βόρειου τμήματος του Καμερούν, Gambo Haman.
Επιπλέον, προσέθεσε ότι ορισμένοι από τους λαθροθήρες συνεργάστηκαν με ντόπιους, οι οποίοι μάλλον ικανοποιήθηκαν από τη σφαγή ζώων που καταστρέφουν τις καλλιέργειές τους.
Όπως ανακοίνωσε το Διεθνές Ταμείο για την Ευημερία των Ζώων (Ifaw), η διασυνοριακή λαθροθηρία είναι παραδοσιακά υψηλή αυτή την εποχή του χρόνου, ωστόσο οι σφαγές ζώων που σημειώθηκαν μέχρι στιγμής είναι πρωτοφανείς.
Πήγη: econews.gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top