Menu

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία του WWF, στη χώρα μας απειλείται η καφέ αρκούδα, ο πληθυσμός της οποίας υπολογίζεται στα 100 - 150 άτομα. Βρίσκεται στους κύριους ορεινούς όγκους της Βόρειας και Κεντρικής Πίνδου καθώς και της Δυτικής Ροδόπης.

Ακόμη ένα είδος που κινδυνεύει, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, είναι ο λύγκας, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αιλουροειδές. Ελάχιστοι λύγκες ζουν πια στη χώρα μας εξαιτίας του κυνηγιού για τη γούνα του και γιατί πιστεύεται ότι κάνει ζημιές στην κτηνοτροφία. Υπάρχει, όμως, σε μικρούς αριθμούς στην Οροσειρά της Πίνδου καθώς και σε δάση στα βόρεια σύνορα της χώρας μας.

Η μεσογειακή φώκια είναι το πλέον απειλούμενο θηλαστικό στην Ευρώπη. Έχει εξαφανιστεί απ' τις ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου, οπότε η σημασία της Ελλάδας για την προστασία του είδους είναι σημαντική. Οι αιτίες που την απειλούν με εξαφάνιση είναι η καταστροφή του βιοτόπου της, η θανάτωσή της από την άγνοια των ψαράδων που την κυνηγούν για τις ζημιές που κάνει στα δίχτυα τους, η μείωση της τροφής της και η ρύπανση της θάλασσας.

Υπό εξαφάνιση ζώο στην Ευρώπη θεωρείται και ο λύκος. Η Ελλάδα είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες όπου υπάρχει αρκετός πληθυσμός λύκων, αλλά ο αριθμός τους δε φαίνεται να ξεπερνά τους 500. Ζει σε όλη, σχεδόν, την ηπειρωτική χώρα, εκτός από την Πελοπόννησο απ' όπου εξαφανίστηκε τη δεκαετία του '40. Ζει, ακόμη, και στα βουνά της Στερεάς Ελλάδας, αλλά εκεί δεν υπάρχει μόνιμος πληθυσμός.

Το τσακάλι το συναντάμε σχεδόν σε όλες τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Το μοναδικό νησί όπου έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία του είναι η Σάμος. Δεν έχει γίνει ακριβής εκτίμηση του πληθυσμού του, αλλά όλα τα στοιχεία δείχνουν μείωσή του.

Το ελάφι, το μεγαλύτερο φυτοφάγο ζώο της Ελλάδας, απειλείται με άμεση εξαφάνιση. Λόγω του υπερβολικού κυνηγιού, οι πληθυσμοί του μειώνονται και σήμερα έχει απoμείνει μόνο στη χερσόνησο της Σιθωνίας και στη Ροδόπη. Επιβιώνει, επίσης, επιτυχώς και στην Πάρνηθα.

Η καρέττα-καρέττα, στη Μεσόγειο, αναπαράγεται μόνο στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Τουρκία, ενώ η πυκνότητα φωλιών που παρατηρείται στη Ζάκυνθο είναι η υψηλότερη του κόσμου.

Ζωα υπο εξαφανιση στην ελλαδα

Απόσπασμα από την εργασία

"ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ"

των μαθητών της Στ΄ τάξης

Δημοσίευση σχολίου

  1. makari na mhn eixe symvei tipota apo ola ayta synexeiste tis prospatheies

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα ζωα στην χωρα μας ειναι πολυ σημαντικα δεν πρεπει να τα διοχνουμε με δραστιριοτητες που κανουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. paidia den 3erw ti na kanw me ta tosa e3afanismena zwa! prospa8w kai prospa8w na peisw tous megalous oti ta zwa exoun thn idia a3ia me ta mwra. tous lew 8a egkateleipes kai skotwnes pote ena mwrw?to ka8e zwo einai oso ena mwrw,
    auta eixa na pw. sunexiste na voh8ate zwa!!! We are all B.A.L.
    (B.A.L.=best animal lover)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραβο για την ιστοσελιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EGW LEW SE OLOUS POS PREPEI NA DINOUME AGAPI KAI FRONTIDA STA ZWA ALLA KANEIS DN ME AKOUEI!!!S.O.S!!!BOH8ISTE TA ZWA!!!EGW EXW IO8ETISEI DIO GATOULES APO TON DROMO..ISOS NA MIN EINAI IPOE3AFANISEI OMOS EXOUN PSIXI KI AUTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ πάρα πολύ με τον παρά πάνω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top