Menu

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΣΚΥΛΑΚΙ (ΚΟΥΤΑΒΙ)!
Puppy Mills
: επιχειρήσεις μαζικής αναπαραγωγής κουταβιών τα οποία πωλούνται στη «βιομηχανία» των pet shops ανά τον κόσμο.Σκοπός το κέρδος, στο όνομα του οποίου παραμερίζεται το μέλημα για αναπαραγωγή υγιών σκυλιών, άξιων εκπροσώπων του είδους τους. Εκατοντάδες χιλιάδες κουταβιών μεγαλώνουν κάθε χρόνο σε κυνοτροφεία με σκοπό το κέρδος.
Τα «Puppy Mills» είναι γνωστά για τις απάνθρωπες συνθήκες και την αδιάκοπη αναπαραγωγή γενετικά «ελαττωματικών» κουταβιών.
Στις Ηνωμένες πολιτείες υπάρχουν, βάση ερευνών, τουλάχιστον 3.500 pet shops που εμπορεύονται ζώα. Πουλάνε περίπου 500.000 κουτάβια το χρόνο. Εκτιμάται ότι μόνο στην πολιτεία του Μιζούρι, η «βιομηχανία κουταβιών» αποτιμάται στα 40 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.
Τα σκυλιά που ζουν στα «Puppy Mills» καλύπτονται από μπερδεμένο και βρώμικο τρίχωμα, τα δόντια τους σαπίζουν και η όρασή τους είναι ελλιπής. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα σκυλιών των οποίων τα σαγόνια αποσυντίθενται λόγω σήψης των δοντιών τους.
Τα σκυλιά κρατούνται σε μικρά, συρμάτινα, υπερυψωμένα κλουβιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους στα οποία στεγάζονται υπεράριθμα ζώα, χωρίς καθόλου προσωπικό χώρο. Δεν τους επιτρέπεται σχεδόν ποτέ να βγουν έξω. Τα περισσότερα απ’ αυτά δεν έχουν αγγίξει ποτέ στέρεο έδαφος ή γρασίδι.

Πολλά από τα σκυλιά πληγώνονται κατά τη διάρκεια καβγάδων που λαμβάνουν μέρος στα υπερπληθή κλουβιά που διαμένουν από τα οποία δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής.

Πολλά σκυλιά τραυματίζουν ή χάνουν τα άκρα τους που παγιδεύονται στα συρμάτινα πατώματα των κλουβιών, στην προσπάθειά τους να απελευθερωθούν.

Δεν υπάρχει ζέστη ή κλιματισμός. Τα σκυλιά παγώνουν μέχρι θανάτου το χειμώνα και «ψήνονται», στην κυριολεξία, από τα συρμάτινα κάγκελα το καλοκαίρι.

Τα «Puppy Mills» αυξάνουν τα κέρδη τους διατηρώντας στο ελάχιστο το λειτουργικό κόστος τους, εφόσον τα έξοδα για τη διατροφή, τη διαμονή και την κτηνιατρική περίθαλψη των ζώων είναι υποτυπώδη.

Την τροφή που καταναλώνουν τα ζώα, προμηθεύονται συχνά από ελαττωματικές ή ληγμένες παρτίδες. Άλλες φορές απλά μαζεύονται από τα πατώματα εργοστασίων παραγωγής ζωοτροφών. Τα ζώα στερούνται θρεπτικών ουσιών με αποτέλεσμα το σάπισμα των δοντιών τους από νεαρές ηλικίες.

Συχνή μέθοδος που χρησιμοποιείται είναι η τοποθέτηση μεταλλικών ράβδων στο εσωτερικό του λαιμού των σκυλιών σπάζοντας έτσι τις φωνητικές τους χορδές, ώστε να αποφεύγονται «διαμαρτυρίες» από την πλευρά των ζώων, πιθανές καταγγελίες από οποιονδήποτε ευσυνείδητο καθώς και… ηχορύπανση.


Τα θυληκά σκυλιά, ζευγαρώνουν από τον πρώτο οίστρο τους, καθώς και σε κάθε οίστρο που ακολουθεί, μέχρι τα καταβεβλημένα κορμιά τους να μην μπορούν πια να «παράγουν» και στη συνέχεια θανατώνονται. Συχνά θανατώνονται με πυροβολισμό ή λιθοβολισμό. Άλλες φορές πωλούνται σε εργαστήρια ως πειραματόζωα ή αφήνονται να πεθάνουν από ασιτία. Τα σκυλιά επιβιώνουν συνήθως μέχρι την ηλικία των πέντε ετών.

Τα κουτάβια απομακρύνονται από τη μητέρα τους στην ηλικία των 5 – 8 εβδομάδων και πωλούνται σε «μεσάζοντες» οι οποίοι τα στοιβάζουν σε καρότσες φορτηγών με σκοπό τη μεταπώληση στα γνωστά σε όλους pet shops. Εξάγονται ανά τον κόσμο με πλοία, αεροπλάνα και φορτηγά χωρίς κατάλληλη διατροφή, νερό, εξαερισμό και συχνά χωρίς κλουβιά μεταφοράς.
Πολλά από αυτά πεθαίνουν στη διαδρομή.

Ανυποψίαστες οικογένειες αγοράζουν τα κουτάβια και στην πορεία ανακαλύπτουν πως αυτά φέρουν μη ιάσιμες ασθένειες, γενετικά, ακόμα και ψυχολογικά προβλήματα. Συχνά τα κουτάβια πεθαίνουν στις πρώτες μέρες μεταφοράς τους στο νέο τους σπίτι. Άλλα χρειάζονται ιατρική περίθαλψη που κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ. Τα περισσότερα υποφέρουν από ψυχολογικά προβλήματα που προκλήθηκαν από την ανύπαρκτη κοινωνικοποίηση και τις άθλιες συνθήκες των «Puppy Mills».

Πολλά pet shops εμπορεύονται κουτάβια από «Puppy Mills» υποστηρίζοντας ότι προέρχονται από εγχώριους και υπεύθυνους εκτροφείς. Τα ζώα συνοδεύονται από πλαστά χαρτιά «γνησιότητας».

ΠΡΙΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΣΚΥΛΑΚΙ ΨΑΞΤΕ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ''ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ...'' ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ, ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΕΝΑ ΣΥΝΤΡΟΦΟ, ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ...
http://stoppuppymills.org/
http://www.prisonersofgreed.org/

Δημοσίευση σχολίου

  1. Αν θέλετε να χτυπήσετε αυτά που προαναφέρατε, χτυπήστε τους εκεί που πονάνε.Στην τσέπη.Σταματήστε να αγοράζετε ζωές.Υπάρχουν χιλιάδες στον δρόμο.
    Αν μιλάμε για συντρόφους.
    Διαφορετικά είναι σαν τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί, αλλά το θέλουν ξανθό, ψηλό με γαλανά μάτια κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. diafono se afto: <>
      apla osi 8eloun skilaki ratsas prepi na apef8in8oun se ektrofia me ipef8inous ektrofis....osi 8elete na iste sigouri mpite sti selida tou kinofilikou omilou ellados(k.o.ε.)k kitajte pia ektrofia iparxoun pou k gia pia ratsa..!!!

      Διαγραφή
    2. Γραφε ελληνικα αν μπορεις, το απο που θα παρει ο καθε ενας σκυλακι ειναι δικη του αποφαση, εμεις λεμε τι γνωριζουμε, απο εκει και περα καντε οτι νομιζετε, αν εχετε χρηματα παρτε ενα σκυλακι με χαρτια ΓΝΗΣΙΑ και μονο ψαγμενο το γενννεαλογικο δεντρο αλλιως απο τα σκυλακια του δρομου να κανεις και ενα καλο.ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΠΕΤΣΟΠ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΣΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΟΝΟ Κ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΝΑ ΓΕΝΝΑΝΕ ΚΑΘΕ ΤΡΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ...

      Διαγραφή
  2. ναι αλλα οι πιο πολοι και μαζι τους ειμαι εγω δεν θελουμε μπασταρδα θελουμε ρατσα και εγω οταν αγορασα τον σκυλο μου ειχα ιδι χασει εναν αλλον απο φολα και δεν θα καθομουνα να ε4αχνα εκτροφεις λογο επαρχιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top