Menu

Οι Σκύλοι Οδηγοί της Ελλάδας μας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Αφής για να μπορέσουν να συνεχίσουν το πολύτιμο έργο τους.

Διακοσμητικά, βιβλία και πολλά άλλες χειροποίητες κατασκευές μας περιμένουν για να διαλέξουν ένα δώρο για μας ή τους φίλους μας. Με αυτόν τον τρόπο θα συμβάλλουμε στην προσπάθεια του Κέντρου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Σκύλων Οδηγών Τυφλών, που από το 2008 υλοποιεί μια πρωτοποριακή ιδέα για τα ελληνικά δεδομένα.

Ο στόχος του Κέντρου αυτού είναι να διαχειριστεί και να καλύψει την ανάγκη των ατόμων με προβλήματα όρασης, μαθαίνοντάς τους να χρησιμοποιούν για την κινητικότητά τους Σκύλο Οδηγό. Είναι σημαντικό ότι στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν οι επίσημοι φορείς* με πολυετή πείρα στα προβλήματα των ατόμων με αναπηρίες.

Η αποδοχή της διαφορετικότητας και της ποικιλομορφίας, η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τα προβλήματα προσβασιμότητας των ατόμων με προβλήματα όρασης και των ατόμων με αναπηρίες γενικότερα, δημιουργούν ένα κλίμα μεγαλύτερης κατανόησης και κάνουν την αποδοχή αυτού του νέου τολμήματος πιο εύκολη.

Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά με κέφι και όραμα οι Σκύλοι Οδηγοί πιστεύουν ότι θα γίνουν πραγματικότητα και στην χώρα μας. Η συνεργασία με φορείς του Εξωτερικού έχει ήδη ξεκινήσει και σύντομα θα υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα των επαφών αυτών.

Το Bazaar θα πραγματοποιηθεί στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ από τις 10.00 έως τις 18.00.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΦΗΣ - ΔΟΙΡΑΝΗΣ 198 ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Στάση Χρυσάκη, Τέρμα Συγγρού)
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 9415 103, 210 9415 222, 693 2414 189

*Το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (Κ.Ε.Α.Τ.), το Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο ΗΛΙΟΣ», η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.), ο Φάρος Τυφλών της Ελλάδος (Φ.Τ.Ε), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ), η Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών (Π.Ε.Α), και 2 εξειδικευμένοι φορείς σε θέματα σκύλων , το Ελληνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων (Ε.Κ.Ε.Σ) και ο Σύλλογος Προστασίας Ζώων και Περιβάλλοντος Νομού Αττικής «Δικαίωμα Ζωής».

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top