Menu

Νεκρή και ακρωτηριασμένη βρέθηκε χθες το πρωί αρκούδα, στο ΔΔ Κορεστείων του νομού Καστοριάς.Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δασαρχείου Καστοριάς, η αρκούδα η οποία είχε πέσει θύμα λαθροθηρίας λίγες μέρες νωρίτερα, βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης, ενώ οι δράστες πήραν ως «τρόπαιο» και μέλη του σώματος του άτυχου ζώου!

Πρόκειται για μία από τις πλέον αποτρόπαιες πράξεις λαθροθηρίας στην περιοχή, ενώ είναι πρωτοφανής και ο βανδαλισμός στο πτώμα της αρκούδας.Τα κρούσματα παράνομης εξόντωσης αρκούδων φαίνεται να αυξάνονται διαρκώς με τις αρκούδες να πέφτουν θύματα είτε λαθροθηρίας είτε αυτοδικίας των παραγωγών λόγω των ζημιών που προκαλούν.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας-Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, σε συνεργασία με την ΚΑΛΛΙΣΤΩ και την ΑΝΚΑΣ, ξεκίνησαν την εφαρμογή κοινοτικού προγράμματος LIFE-Nature στην περιοχή (ΑΡΚΤΟΣ/ΚΑΣΤΟΡΙΑ), με βασικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών συνύπαρξης ανθρώπου και αρκούδας στην περιοχή και με στόχο να υλοποιηθούν δράσεις οι οποίες θα ανακουφίσουν παραγωγούς και κτηνοτρόφους από τις εποχικές ζημιές που προκαλούν οι αρκούδες σε αναζήτηση τροφής, προκειμένου να εκλείψουν και τα περιστατικά αυτοδικίας. Ως έργο LIFE, καταδικάζουμε απερίφραστα το περιστατικό και σε συνεννόηση με το Δασαρχείο σκοπεύουμε να διερευνήσουμε περαιτέρω την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, η ενέργεια της λαθροθηρίας είναι παράνομη και οι ένοχοι θα πρέπει να τιμωρηθούν, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως καμία υπόθεση παράνομης εξόντωσης αρκούδας από το 1985 έως σήμερα δεν έχει τελεσιδικήσει, παρόλο που η αρκούδα είναι απόλυτα προστατευόμενο είδος. χθες το πρωί αρκούδα, στο ΔΔ Κορεστείων του νομού Καστοριάς.

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top