Menu

Όπως γράφει η Κλέα Μοριανού, στο skai.gr σήμερα ήταν η δεύτερη Κυριακή στη σειρά που φιλόζωοι με τη συνεργασία της Αστυνομίας και της Νομαρχίας συγκεντρώθηκαν στο παράνομο παζάρι του Σχιστού για να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διατήρησης και εμπορίου των ζώων και να δώσουν ένα τέλος στο παράνομο αυτό εμπόριο της ντροπής.Η Δημοτική Αστυνομία, που είχε δεσμευτεί να παραστεί τελευταία στιγμή, ενημέρωσε ότι απεργεί.Έγιναν συλλήψεις, ξυλοδαρμοί φιλόζωων από παράνομους εμπόρους και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες διασώθηκαν μόλις τρία κουτάβια. Τα υπόλοιπα ζώα εξαφανίστηκαν επειδή η καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία για τους έλεγχο της ευζωίας τους στο Σχιστό – η Δημοτική Αστυνομία – έλειπε.
Για το παζάρι του Σχιστού είναι κοινό μυστικό ότι:


- Πωλούνται παρανόμως «ζώντα ζώα» για περισσότερα από 30 χρόνια.
- Τα περισσότερα σκυλιά που πωλούνται εκεί είναι κλεμμένα. Τα υπόλοιπα έχουν εκτραφεί παρανόμως, σε άθλιες συνθήκες.
- Τα άγρια ζώα που πωλούνται εκεί έχουν παγιδευτεί με παράνομες βάναυσες μεθόδους.
- Δεν υπάρχει στην Αττική καμία εν ισχύ άδεια μικροπωλητή με δικαίωμα πώλησης ζώων συντροφιάς, εδώ και αρκετά χρόνια.
- Δεν υπάρχει καμία υπαίθρια αγορά στην χώρα μας που να πληροί τις προδιαγραφές που προβλέπονται από τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για πώληση ζωντανών ζώων. Αυτό σημαίνει ότι κανένα ζώο –συντροφιάς, άγριο ή παραγωγικό, ούτε κοτοπουλάκι του Πάσχα – δεν επιτρέπεται να πωλείται στον Σχιστό και ούτε σε λαϊκές αγορές ή άλλα παζάρια.
- Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει δεχτεί χιλιάδες επώνυμες καταγγελίες για το παζάρι στον Σχιστό. Αλλά δεν έχει κάνει τίποτα για αυτό. Συνεχίζει έτσι μέχρι σήμερα ανεμπόδιστα το παράνομο αυτό παζάρι της ντροπής.
Μακάρι η σημερινή προσπάθεια να αποδώσει και να είναι η αρχή του τέλους για την κακοποίηση χιλιάδων ζώων, που συντελείται κάθε Κυριακή, προφανώς με την συναίνεση κάποιων αλλά ευτυχώς όχι όλων.

Όπως θα δείτε και στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ εκατοντάδες ζώα ήταν εγκλωβισμένα σε κλουβιά κάτω από τον ήλιο, μέσα σε πορτμπαγκάζ, μέσα σε φορτηγά, χωρίς αέρα, χωρίς νερό, χωρίς τροφή!

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top