Menu












Με θέμα «Save Migratory Birds» θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 2 Οκτωβρίου η Γιορτή Πουλιών, η οποία κάθε χρόνο διοργανώνεται την πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου. Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, όπως κάθε χρόνο, θα γιορτάσει την Παγκόσμια Γιορτή των Πουλιών στο Παρατηρητήριο της Νέας Αγαθούπολης, στο νομό Πιερίας.
Οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες της γιορτής θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μία μέρα παρέα με τους φτερωτούς «κατοίκους» της περιοχής: τους ερωδιούς, τους αργυροπελεκάνους, τους καλαμόκιρκους και τα άλλα αρπακτικά, καθώς και τα εκατοντάδες παπιά του υγροτόπου της Νέας Αγαθούπολης.
Θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στον υγρότοπο, παρατήρηση των πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια από το παρατηρητήριο, περιβαλλοντικά παιχνίδια και κατασκευές. Παράλληλα, στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης, τα παιδιά θα μπορούν να ξεναγηθούν και στον μικροσκοπικό κόσμο των εντόμων, με παρατήρηση από τα στερεοσκόπια του προγράμματος «Μικρόκοσμος».
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στη 1:30 μετά το μεσημέρι.
Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα το ίδιο Σαββατοκύριακο, σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία BirdLife International.
Στη Νέα Αγαθούπολη η Γιορτή συνδιοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη του ΔΗΦΟΠΑΠΟΥ Δήμου Πύδνας – Αιγινίου, και με τη συμμετοχή φέτος του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και του συλλόγου Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008.
newsbeast

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top