Menu

Το Kαταφύγιο Ζώων του Δήμου Ηρακλείου, Κρήτης, λειτουργεί από το 2004 στην περιοχή Φοινικιά. Οι σκύλοι που περισυλλέγονται καθημερινά από περιοχές που ανήκουν αποκλειστικά στα διοικητικά όρια του Δήμου Ηρακλείου οδηγούνται στο χώρο του κυνοκομείου όπου υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση και καταγράφονται στα ειδικά αρχεία που τηρούνται από το προσωπικό. Εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι υγιή και δεν
είναι φορείς ασθενειών μεταδιδόμενων στον άνθρωπο ή σε άλλα ζώα, υπόκεινται σε στείρωση, εμβολιασμό και αποπαρασίτωση. Έπειτα παραμένουν στο χώρο του κυνοκομείου μέχρι να αναλάβει κάποιος την υιοθεσία τους. Σκύλοι που διαπιστώνεται από τη σήμανση τους (μικροτσίπ) ότι έχουν ιδιοκτήτη, επιστρέφονται σε αυτόν (με κίνδυνο όμως να πληρώσει ο ιδιοκτήτης πρόστιμο για εγκατάλειψη ζώου στην περίπτωση που δεν έχει δηλώσει έγκαιρα την απώλεια του). Λόγω των περιορισμένων θέσεων περίθαλψης που υπάρχουν στο κυνοκομείο και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος, στην περίπτωση που περάσει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και δεν έχει βρεθεί λύση για την υιοθεσία κάποιου σκύλου και εφόσον κριθεί από τον κτηνίατρο υγιής, τότε ο σκύλος επαναφέρεται στο φυσικό του περιβάλλον με απόφαση της αρμόδιας δημοτικής αρχής, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου και κατά προτίμηση στην περιοχή από όπου περισυνελέγη.

Τα ζώα που απελευθερώνονται στο φυσικό τους περιβάλλον αλλά και τα ζώα που δίνονται για υιοθεσία έπειτα από τις διαδικασίες στείρωσης και εμβολιασμού φέρουν στο εσωτερικό του πτερυγίου του αριστερού τους αφτιού ένα τατουάζ με μορφή Ε το οποίο δηλώνει την παραμονή τους στο χώρο του κυνοκομείου.

Στους πρώτους 4 μήνες του 2011 (1/1/2011-29/4/2011) εισήχθησαν, όπως ενημερώνει το adespoto.gr, η κ. Χουστουλάκη, 203 ζώα στο Κυνοκομείο, από τα οποία στειρώθηκαν τα 178 και επανεντάχθηκαν τα 83. Τα 47 υιοθετήθηκαν και έγιναν 8 ευθανασίες ενώ υπό θεραπεία, άνω του διμήνου, παρέμειναν 44 ζώα.

Υιοθετήστε ένα από τα Αδέσποτα Σκυλιά που Φιλοξενούνται στο Καταφύγιο Ζώων του Δήμου Ηρακλείου. Πολλά μικρόσωμα, κατάλληλα για διαμέρισμα και συχνά ταξίδια βρίσκονται πάντα στο Κυνοκομείο!!! Μάλιστα τα σκυλάκια δίνονται και στην Αθήνα, εφόσον κριθείτε κατάλληλος για..σκυλογονιός.

Η υιοθεσία των σκύλων από το χώρο του κυνοκομείου επιτρέπεται σε όποιον το επιθυμεί (ακόμα και σε κατοίκους εκτός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ηρακλείου) και γίνεται με την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης στην οποία αναφέρεται ότι ο νέος ιδιοκτήτης υποχρεούται να μεριμνήσει για τη σήμανση και την καταγραφή του σκύλου στον αρμόδιο φορέα (ζητήστε από το κτηνίατρο σας πληροφορίες σχετικά με την ειδική σήμανση –μικροτσίπ). Βάση του νόμου 3170 δεν επιτρέπεται η υιοθεσία των σκύλων από άτομα ηλικίας μικρότερης των δεκαέξι ετών, χωρίς την έγγραφη συναίνεση των προσώπων που ασκούν τη γονική μέριμνα. Δείτε τα διαθέσιμα ζώα ΕΔΩ.

Επιλέξτε ένα από τα παρακάτω σκυλιά και επικοινωνήστε στα 2810 399265, 6979913007

Αν δεν μπορείτε να υιοθετήσετε ένα ζώο όμως μπορείτε να βοηθήσετε το Κυνοκομείο με δωρεές αφού πάντα χρειάζονται κουβέρτες,παιχνίδια,πετσέτες. Μπορείτε να τα στέλνετε στη διεύθυνση: ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΔΑΝΑΗ ΜΑΡΚΑΚΗ,ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΠΕΠΑΓΝΗ -ΒΟΥΤΕΣ,ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗ.
adespoto-gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top