Menu

Όσοι έχουν σκύλο και τον βγάζουν βόλτα είναι 34% πιο υγιείς όσον αφορά στη φυσική δραστηριότητα, σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό Φυσικής Δραστηριότητας και Υγείας. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που έβγαζαν βόλτα τα σκυλιά τους, περπατούν μία ώρα περισσότερο την
εβδομάδα απ' όσους έχουν σκυλιά αλλά δεν τα βγάζουν συχνά βόλτα.
Όσοι βγάζουν βόλτα το σκύλο τους έχουν υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων ενώ οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ιδιοκτήτες ζώων πηγαίνουν πιο μεγάλες βόλτες και περπατούν πιο γρήγορα όταν ο φίλος τους...είναι τετράποδος και όχι άνθρωπος.

Οι φιλόζωοι περπατούν το λιγότερο 25 λεπτά κάθε μέρα και ακόμα πιο πολύ τα Σαββατοκύριακα. Από τη βόλτα ωφελείται όχι μόνο ο σκύλος, που κοινωνικοποείται και εκτονώνει την ενέργεια του αλλά και οι ιδιοκτήτες.

Είναι ο πιο εύκολος και χαλαρός τρόπος να ασκηθεί κάποιος, χωρίς εξοπλισμό,χωρίς να πας κάπου συγκεκριμένα ή σε γυμναστήριο.

Τα σκυλιά είναι οι προσωπικοί γυμναστές που μας παρέχει η φύση! Μας δείχνουν πώς πρέπει να είμαστε υγιείς, πώς να είμαστε κοινωνικοί και πολλά ακόμα, λένε οι ειδικοί. Όπως έχουμε δημοσιεύσει στο adespoto.gr, τα σκυλιά προσφέρουν πολλά καλά στην υγεία μας.

Τα σκυλιά πάντα έχουν όρεξη για βόλτα ακόμα και αν βρέχει, σε αντίθεση με ανθρώπους που μπορεί να βαριούντι να μας συνοδεύσουν!

Ακόμα όμως και η άλλη μεγάλη λατρεία των σκύλων, ο ύπνος, βοηθά και πάλι τους ιδιοκτήτες αφού όποιος δεν κοιμάται έχει περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσει διαβήτη και να έχει υψηλή πίεση.

Ο χαιρετισμός άλλων σκύλων στη βόλτα από το σκύλο μας είναι επίσης σημαντικός για τους ανθρώπους αφού οι κοινωνικές αλληλεπιδράσεις είναι βασικές για την υγεία μας! Ο σκύλος χαιρετά τους σκύλους και εμείς τους ιδιοκτήτες!!!

Μάλιστα οι ειδκοί λένε ότι αν συμπεριφερόμασταν στον εαυτό μας όπως στο σκύλο μας, θα είμασταν καλύτερα! Βλέπετε, οι ιδιοκτήτες ζώων δίνουν στα σκυλιά τους καλή τροφή, δεν τα ταϊζουν υπερβολικά κ.ο.κ. ενώ δεν κάνουν πάντα το ίδιο με τον εαυτό τους!

Ακόμα, από τα σκυλιά μας μαθαίνουμε πώς να αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Ο σκύλος κουνά πάντα την ουρά του και είναι χαρούμενος. Αυτό προσφέρει αισιοδοξία σε όσους έχουν σκύλο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πιο νέοι και οι πιο ηλικιωμένοι άνθρωποι περπατούν πιο πολύ με τα σκυλιά τους απ ότι οι άνθρωποι μέσης ηλικίας ενώ τα μεγαλόσωμα σκυλιά βγαίνουν πιο πολύ βόλτα απ ότι τα μικρόσωμα!
adespoto-gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top