Menu

Συχνά ένας σκύλος στέκεται εμπόδιο στον έρωτά μας!
Μία νέα έρευνα αποκαλύπτει πως η παρέα ενός ζώου επηρεάζει τις σχέσεις των ανθρώπων. Περίπου 3.000 ιδιοκτήτες ζώων ρωτήθηκαν πώς επηρρεάζει το ζωάκι τους την σχέση τους με το άλλο φύλο. Το εντυπωσιακό είναι πως 1 στους 5 απάντησε ότι θα προτιμούσε να έχει ένα σκυλί παρά μία σχέση.Το 81% δήλωσε ότι δεν θα έβγαινε ποτέ με κάποιον που δεν θα τα πήγαινε καλά με το ζώο του/της! Σε αντίθεση, 57% των ιδιοκτητών γατών δεν θα παραμελούσαν μία σχέση επειδή η γάτα τους /τηδεν θα άρεσε στον / στην σύντροφο τους.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά τα αποτελέσματα για την τρυφερότητα. Το 36% απάντησε ότι χαϊδεύει το ζωάκι τους περισσότερο από τον σύντροφό τους και τα ποσοστά ήταν ιδιαίτερα υψηλά σε όσους είχαν μικρόσωμα σκυλάκια!

Συνολικά περισσότεροι από 1/3 των ιδιοκτητών γατών και 1/4 των ιδιοκτητών σκυλιών προτιμούν να έχουν ένα ζώο παρά να κάνουν παιδί.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι η ιδιοκτησία ζώου μπορεί να αποτελεί πηγή εχθρότητας ανάμεσα στα ζευγάρια. Το 11% ένιωθε ζήλια όταν ο/η σύντροφός τους περνούσε κάποια ώρα με το ζωάκι του/της και 12% νιώθει ότι το ζώο επηρρεάζει αρνητικά τη σχέση τους! Ακόμα, 13% λέει ότι υποψιάζεται ότι ο / η σύντροφος τους αγαπά... περισσότερο το ζώο από ότι αυτούς!

Η δυναμική μεταξύ των ανθρώπων και των ζώων τους είναι περίπλοκη, όπως και οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων ή μεταξύ των ζώων. Μοιραζόμαστε τη ζωή μας και αυτό απαιτεί πολύ χρόνο και προσοχή.

Τα ζώα μπορεί να φέρουν τους ανθρώπους κοντά, αφού πολλά ζευγάρια επιλέγουν να υιοθετήσουν ένα ζωάκι μαζί. Τα προβλήματα όμως ξεκινούν όταν δεν το έχουν σκεφτεί καλά και καταλήγουν να τσακώνονται ποιος θα πάει το σκύλο βόλτα, αντιμετωπίζοντας το ζώο σαν βάρος. Ακόμα, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι όταν ο ένας από τους δύο κατέχει ένα ζώο πριν γνωρίσει τον σύντροφό του και αποφασίσει αργότερα ότι δεν θέλει το ζώο.

Πηγή: adespoto-gr

Δημοσίευση σχολίου

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΦΟΡΤΩΣΗ

 
Top